Ziare.com

Absorbtia banilor europeni, la pamant. De la 1 ianuarie, responsabilii cu fondurile UE, platiti dupa performanta

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 21:03

   

Absorbtia banilor europeni, la pamant. De la 1 ianuarie, responsabilii cu fondurile UE, platiti dupa performanta
Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, anunta ca de la 1 ianuarie 2015 vor fi schimbate criteriile de acordare a salariilor pentru functionarii care gestioneaza fonduri europene, astfel incat unele salarii ar putea sa scada.

"De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE", a transmis Teodorovici intr-un comunicat remis Ziare.com.

Teodorovici: Romania a devenit un lider in absorbtia fondurilor europene

Anuntul a fost facut dupa o intrevedere pe care ministrul Fondurilor Europene a avut-o, la Bruxelles, cu actualul comisar european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

Romania va atinge o rata de absorbtie de 80% la sfarsitul anului 2015

"Am discutat ce mai avem de facut noi, Romania, in actualul cadru financiar pentru a avea o rata de absorbtie cat mai mare la finalul perioadei de programare 2007 - 2013, adica in decembrie 2015. Acum rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la aproximativ 44%", a mai aratat Teodorovici, dupa intalnirea avuta, luni, la Bruxelles.

Rectificare bugetara: Se cere demisia lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

Ministrul crede, de asemenea, ca "Romania va atinge o rata de absorbtie de 80% la sfarsitul anului 2015", precizand ca nivelul actual de absorbtie a fondurilor UE reprezinta "un argument in plus in acest sens".

Salariile au fost majorate anul trecut

Decizia ministrului Teodorovici in privinta salariilor functionarilor care se ocupa de gestionarea fondurilor europene vine la nici un an dupa ce acelasi ministru se mandrea cu faptul ca a reusit sa majoreze salariile angajatilor respectivi.

In decembrie 2013, Guvernul a decis sa majoreze salariile angajatilor de la Autoritatile de Management pentru Programele Operationale. Eugen Teodorovici spunea atunci ca masura "va sustine accelerarea absorbtiei fondurilor europene".

"Acesti functionari trebuie sa performeze, iar veniturile mai mari ii vor stimula sa dea rezultatele de care are nevoie Romania in acest domeniu. Reprezinta si o masura de combatere a coruptiei. Vreau sa ii multumesc premierului ca a sustinut adoptarea acestei masuri, care beneficiaza si de sprijinul Comisiei Europene", explica ministrul Teodorovici, in decembrie 2013.

G.F.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor