Cine este Eugen Orlando Teodorovici, propunerea pentru Ministerul de Finante

Vineri, 27 Martie 2015, ora 19:58
12948 citiri
Cine este Eugen Orlando Teodorovici, propunerea pentru Ministerul de Finante
Foto: Facebook/ Eugen Teodorovici

Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene, a fost propus de prim-ministrul Victor Ponta sa preia mandatul de ministru al Finantelor Publice. Propunerea a fost acceptata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Eugen Orlando Teodorovici s-a nascut la 12 august 1971. In 1997, a absolvit Facultatea de Comert in cadrul Academiei de Studii Economice, iar in 2006 a absolvit un master in Relatii Internationale si Integrare Europeana la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Este doctorand al Facultatii de Relatii Internationale din cadrul ASE Bucuresti.

Eugen Teodorovici, propus la Ministerul de Finante

Si-a inceput activitatea profesionala ca referent in cadrul Directiei Generale de Management, Marketing, Prognoza si Resurse Umane a Ministerului Transporturilor (1991-1997) si a continuat ca expert la Directia Generala de Integrare Europeana din cadrul aceluiasi minister (1997-1999).

A fost expert (februarie-iunie 1999) si director (iunie-decembrie 1999) la Departamentul pentru Integrare Europeana din cadrul Guvernului Romaniei, director al Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (ianuarie-decembrie 2000), director al Directiei de Coordonare a Programelor ISPA si SAPARD din cadrul Ministerului Integrarii Europene (2000-2004), director general al Autoritatii de Management pentru Fondul de Coeziune si Infrastructura in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (2004-2005), director al Autoritatii de Management pentru Infrastructura in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (2005-2007).

Fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor

A detinut functiile de secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (noiembrie 2007-ianuarie 2009), director general al Autoritatii de Management fosta ISPA in cadrul Ministerului Finantelor Publice (ianuarie 2009-iunie 2009) si director al Autoritatii de Audit al Curtii de Conturi a Romaniei (iunie 2009 - mai 2012).

A fost consilier de stat in cadrul Aparatului Propriu de Lucru al prim-ministrului Victor Ponta (mai-decembrie 2012).

In 2008, Eugen Orlando Teodorovici a candidat pentru Senat in colegiul uninominal nr. 1 Vrancea din partea PNL.

La alegerile din 9 decembrie 2012, a obtinut un mandat de senator in colegiul uninominal nr. 1 din Buzau, pe listele PSD, cu 66,94 la suta din voturi. Este membru al comisiei pentru afaceri europene.

Eugen Orlando Teodorovici a detinut functia de ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ponta II, intre 21 decembrie 2012 si 5 martie 2014, si in Guvernul Ponta III, din 5 martie 2014.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Eugen Teodorovici propunere Ministerul Finantelor, #Teodorovici propunere Ponta Finante, #biografie Eugen Teodorovici , #ministrul Fondurilor Europene