Ziare.com

Ponta ii da mai multe puteri ministrului Eugen Teodorovici

Marti, 12 Februarie 2013, ora 08:27

   

Ponta ii da mai multe puteri ministrului Eugen Teodorovici
Premierul Victor Ponta a largit, printr-o ordonanta de urgenta, atributiile Ministerului Fondurilor Europene, condus de Eugen Teodorovici, care va da ordine ministerelor cu atributii in domeniu.

Schimbarile au fost operate printr-o ordonanta de urgeta din ultima sedinta de Guvern. Actul normativ prevede ca ministerul va coordona si structurile din cadrul institutiilor care exercita atributiile operatorului de program, noteaza Adevarul.

In plus, ministerul va emite ordine si instructiuni cu caracter obligatoriu pentru structurile din cadrul ministerelor si institutiilor care au ca obiect de activitate procesul de coordonare si gestionare a fondurilor structurale si de coeziune.

Pentru indeplinirea obiectivelor propuse, MFE va infiinta unitati specifice de monitorizare si coordonare a fiecarui program operational in parte. Mai mult, ministerul va stabili intalniri periodice cu institutiile responsabile si va monitoriza, la fata locului, proiectele cu risc de intarziere si de pierdere a finantarii.

Numarul maxim de posturi pentru MFE este de 375, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului.

Astfel, MFE devine un supervizor al ministerelor la nivelul carora functioneaza Autoritatile de Management pentru diferitele programe operationale: Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul de Interne, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului sau Ministerul Transporturilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2632 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ministret peste ministret ,doar asa se "topesc"...

euroii!!!si raspunderea devine colectiva,adica nu raspunde nimeni!!!boborul plateste o ciurda de hamesiti noi pe langa lupii din garda veche!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor