Romania raspunde ministrului suedez, in chestiunea rromilor: Da semnale ca are nevoie de sfaturi

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 20:14
2043 citiri
Romania raspunde ministrului suedez, in chestiunea rromilor: Da semnale ca are nevoie de sfaturi

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, critica ministrul suedez Birgitta Ohlsson, dupa declaratiile acestuia referitoare la rromi, precizand ca "da semnale serioase ca are nevoie de sfaturi", in aceasta privinta.

"Observ cu ingrijorare ca ministrul suedez Birgitta Ohlsson isi mentine abordarea total nedreapta fata de Romania si da semnale serioase ca, de fapt, cea care are nevoie de sfaturi in aceasta problematica este chiar dansa.

Ii spun din nou, cu foarte multa rabdare si cu seriozitatea pe care comunitatea rromilor o merita, ca Romania nu a refuzat si nu va refuza niciodata o propunere de colaborare bilaterala primita din partea unui stat membru al Uniunii Europene", a precizat ministrul roman, potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.

Un ministru suedez e furios pe Romania din cauza rromilor: Ma innebuneste sa vad asta

Eugen Teodorovici a facut si un apel catre ministrul suedez "sa accepte ca problema comunitatilor de rromi este problema tuturor statelor Uniunii Europene si nu a unui singur stat".

Ministrul Fondurilor Europene considera ca motivele reale din spatele campaniei "furibunde a doamnei ministru sunt unele bine ascunse opiniei publice".

In plus, mai afirma oficialul roman, "Suedia are serioase probleme in identificarea de solutii concrete pentru comunitatea rromilor de pe teritoriul sau si incearca sa creeze una mai mare decat cea existenta in loc sa ne concentram eforturile pentru identificarea de solutii comune".

"Ii spun doamnei ministru ca se inseala si daca totusi considera ca sunt probleme pe acest subiect in Suedia, Romania ii poate oferi asistenta", mai transmite Eugen Teodorovici.

Acelasi ministru suedez readuce pe tapet problema rromilor de la noi si vrea monitorizare UE

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, s-a declarat intristata si furioasa ca discutiile secrete cu Romania pe tema rromilor au esuat. "Ma innebuneste sa vad lipsa de interes in aceasta chestiune", a declarat ministrul, la inceputul lunii.

Ulterior, aceasta a spus ca in Romania nu exista vointa politica pentru rezolvarea situatiei rromilor: "Si Comisia Europeana este ingrijorata de faptul ca banii din fonduri europene nu vor fi folositi intr-un mod rentabil si nu vor ajunge la rromi".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eugen Teodorovici raspuns ministru suedez, #Teodorovici comunitatati rromi, #ministru suedez fonduri rromi, #ministru suedez problema rromi , #ministrul Fondurilor Europene