Teodorovici, atac la Basescu: E regretabil ca voci neavizate incearca sa prezinte o alta realitate

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 18:29
2895 citiri
Teodorovici, atac la Basescu: E regretabil ca voci neavizate incearca sa prezinte o alta realitate

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a reiterat, duminica, ca schema de finantare a locurilor de munca pentru tineri in Romania nu a fost aplicata cu intarziere, adaugand faptul ca "este regretabil ca voci neavizate incearca sa prezinte o alta realitate", referindu-se la presedintele Traian Basescu.

"Nu exista nicio intarziere in implementarea schemei de finantare a locurilor de munca pentru tineri in Romania! Este regretabil ca voci neavizate incearca sa prezinte o alta realitate, ignorand faptul ca astfel de minciuni si dezinformari lovesc exact in beneficiarii acestor proiecte: tinerii", a sustinut Teodorovici, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Anterior, Ministerul condus de acesta a remis o pozitie oficiala referitoare la declaratiile sefului statului pe aceasta tema.

Institutia a transmis ca schema de finantare a locurilor de munca pentru tineri este functionala in Romania de la data de 1 ianuarie 2014.

MFE ii raspunde lui Basescu pe tema fondurilor europene pentru tineri

"Masurile sunt finantate momentan din bugetul asigurarilor sociale si din bugetul de stat, sumele cheltuite urmand a fi decontate de Comisia Europeana dupa ce aproba Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020. Deci, nu exista nicio intarziere in implementarea acestei scheme in Romania.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis Comisiei Europene versiunea oficiala a acestui program in data de 6 august a.c. Si alte state membre UE au optat sa finanteze din buget masurile aferente Initiativei Locuri de Munca pentru Tineri, urmand sa le deconteze ulterior din Fondul Social European deoarece nu au inca programele operationale aprobate de Comisia Europeana", a explicat institutia.

Declaratia vine dupa ce presedintele Traian Basescu a sustinut, sambata, ca programul transmis de Guvernul Romaniei la CE nu este aprobat.

Basescu ii indeamna pe tinerii PMP sa stea cu chirie si sa protesteze zilnic la Guvern

"Daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la Guvern", le-a spus seful statului tinerilor din PMP, invitat fiind la scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Miscarea Populara, care s-a desfasurat in perioada 12-14 septembrie la Mamaia.

In plus, presedintele a subliniat faptul ca Romania va pierde banii alocati de UE pentru crearea de locuri de munca pentru tineri, daca nu este in stare sa ii cheltuiasca.

"In programul 'Locuri de munca pentru tineret', spre exemplu, Romania are alocate 106 milioane de euro care trebuie cheltuiti in perioada 2014-2015. Daca acesti bani nu se cheltuiesc, se realoca altor tari. Deci, in 2014-2015 trebuie sa cheltuim cei 106 milioane de euro, destinati crearii de locuri de munca pentru tineri. Cat credeti ca s-a cheltuit pana acum? Zero", a sustinut Traian Basescu.

C.P.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...