Un ministru pe bicicleta la actiunea "Si eu sunt cetatean european!"

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 19:21
1876 citiri
Un ministru pe bicicleta la actiunea "Si eu sunt cetatean european!"
Foto: Gov.ro (Arhiva)

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a venit pe bicicleta, duminica, la un eveniment organizat de minister si intitulat "Si eu sunt cetatean european! Aceasta este Romania mea!", el impartind premii elevilor care au participat la concurs.

Ministrul Fondurilor Europene s-a lasat asteptat de copii mai bine de 45 de minute, timp in care in foisorul din Parcul Kiseleff copiii au fost intampinati de personaje din povesti, au primit baloane si stegulete cu sigla Uniunii Europene.

Pe baloanele rosii era tiparita sigla Uniunii Europene, dar si mesajul "Instrumente structurale 2007-2013".

Ministrul a aparut pe o bicicleta, martusind totusi ca a venit cu masina, pe care a lasat-o in fata ministerului.

Copiii, elevi de la mai multe scoli din Capitala, au recunoscut ca nu stiu ce inseamna Uniunea Europeana, dar ca ar dori foarte mult sa ajunga ministri, pentru ca acestia sunt "foarte bogati".

Intrebat cum comenteaza aceasta afirmatie a copiilor, Eugen Teodorovici a spus ca este "o imagine gresit perceputa".

"Despre Uniunea Europeana ar trebui sa ii invatam si pe adulti, nu numai pe copii si este un motiv sa intensificam acest fel de actiuni in scoli, licee si chiar in facultati pentru a cunoaste cat mai mult ce inseamna Uniunea Europeana, care sunt avantajele de a fi membru, si obligatiile noastre ca membru. Este o campanie pe care o vom lansa intensiv in toata tara", a mentionat acesta la finalul evenimentului.

Campania "Si eu sunt cetatean european! Aceasta este Romania mea!" a fost initiata de Ministerul Fondurilor Europene, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Centrului Infoeuropa, al Primariei Sectorului 1, al Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa, al Muzeului National de Geologie si al Muzeului Taranului Roman.

In cadrul evenimentului, in mai multe scoli si licee din Capitala au avut loc concursuri de pictura, desen, grafica si fotografie, cu tema "Astazi eu sunt cetatean european! Aceasta este Romania mea!".

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Teodorovici ministru bicicleta, #Teodorovici cetatean european , #ministrul Fondurilor Europene