Rivalitatea dintre Teodorovici și Florin Cîțu se mută în instanță. Premierul, dat în judecată după ultimele acuzații la adresa fostului ministru PSD

Miercuri, 25 August 2021, ora 12:00
4391 citiri
Rivalitatea dintre Teodorovici și Florin Cîțu se mută în instanță. Premierul, dat în judecată după ultimele acuzații la adresa fostului ministru PSD
Fostul ministru de Finanțe al PSD Eugen Teodorovici susține că acuzațiile la adresa sa nu au fost confirmate niciodată FOTO Facebook / Eugen Teodorovici

Fostul ministru de Finanțe PSD Eugen Teodorovici a anunțat miercuri, 25 august, că l-a chemat în judecată pe premierul Florin Cîțu după ce liberalul l-ar fi acuzat pe Teodorovici că este spion rus și că a acționat împotriva intereselor României.

Fostul ministru a subliniat că a depus și o plângere penală împotriva lui Cîțu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie.

„Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin (#Cîțu23665) începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și ca aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și - cel mai recent - în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÀ (dosar nr. 24915/3/2021 - Tribunalul București);

PLÂNGERE PENALÀ - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie”, a anunțat Teodorovici, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat apoi că „niciodată” nu au existat dovezi care să confirme acuzațiile aduse la adresa sa de către Florin Cîțu și i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să dezbată subiectul acuzațiilor de spionaj la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) de astăzi.

„În context, menționez faptul că NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURÀ acuzație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin, #Cîțu23665‼️ Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), președintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest subiect”, a conchis Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a CSAT, miercuri de la ora 16.00 la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială. Pe ordinea de zi se află şi situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România. Premierul Florin Cîţu, care va fi prezent la şedinţă, a afirmat că discuţiile cu privire la o posibilă cotă de refugiaţi afgani în România vor avea loc în CSAT, la nivelul Comisiei Europene şi al UE.

Eveniment Quarterly Report

Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
#Eugen Teodorovici PSD, #ministru de Finante, #Florin Citu premier, #spion rus , #stiri Eugen Orlando Teodorovici