Un fost ministru de Finanțe a găsit „sursa” seismelor din Gorj. Eugen Teodorovici: „România are tehnologia de a anticipa cutremurele cu până la 3 zile!” VIDEO

Sambata, 25 Martie 2023, ora 17:54
7433 citiri
Un fost ministru de Finanțe a găsit „sursa” seismelor din Gorj. Eugen Teodorovici: „România are tehnologia de a anticipa cutremurele cu până la 3 zile!” VIDEO
Eugen Teodorovici susține că România poate anticipa cutremurele cu până la 3 zile. FOTO: Facebook / Eugen Orlando Teodorovici

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici, este de părere că seismele din județul Gorj nu sunt naturale, ci provocate de „exploatarea de gaz de către OMV”. Mai mult, fostul demnitar a declarat că „România are tehnologia de a anticipa cu până la 3 zile cutremurele”.

Eugen Teodorovici a făcut aceste afirmații într-o emisiune online realizată de publicația Puterea, în care a vorbit pe larg despre cum compania OMV ar fi mărit exploatarea de gaz prin „explozii subterane”, ceea ce ar fi provocat cutremurele din județul Gorj.

Iată ce a spus fostul ministru de Finanțe despre tehnologia deținută de România care ar putea anunța producerea unui cutremur cu două-trei zile înainte:

Eugen Teodorovici: „Suntem mai deștepți. Eu nu am crezut”

  • România poate și are tehnologia pentru a anticipa cu două până la trei zile cutremurele și chiar până la 6.000 de kilometriu distanță. Este o tehnologie deținută de institutul aflat sub coordonarea Academiei Române, nu ce al domnului Mărmureanu. Nu este cel al domnului Mărmureanu, care și-a schimbat des punctele de vedere despre un posibil sau iminent cutremur. Am înțeles că spusese domniei sale când vorbea despre un cutremur iminent care era spre mulțumirea firmelor de asigurare, pentru care un astfel de anunț a trimis mulți români să-și facp polițe de asigurare.
  • Dacă ne uităm în istoricul aparițiilor publice ale domnului Mărmureanu, care nu are pregătirea necesară și are o diplomă de inginer constructor. Ulterior, și-a schimbat opinia și a spus că nu se mai întrevede un astfel de cutremur în următoarea perioadă, pentru că, ce să vezi, se rupsese lanțul de iubire dintre firmele de asigurare și ... Am înțeles și interesele majore din piață. Dacă se știe cu două zile înainte pot fi salvate vieți. O evacuare în baza unui plan cum are Israelul se poate face.
  • Suntem mai deștepți. Eu nu am crezut. Nu sunt un specialist și nu am crezut, dar îmi dau seama când vorbesc cu un om care știe. În plus, ce a spus s-a și confirmat de Academia Română printr-un proiect pe acest subiect. Înțeleg dedesubturile și impactul unei astfel de acceptări oficiale, înțelege deranjul economic, înțeleg răspunderea pe care statul ar avea-o dacă ar recunoaște oficial acest lucru, că se poate anticipa cu două zile până la trei zile, dar o formă de mijloc se poate găsi pentru că vorbim de vieți omenești. Doar să stea la masă și să discute și se poate găsi o soluție de interes și impact pentru România.
  • Această formă să spunem poate detecta atât cutremurele naturale, cât și pe cele care nu sunt naturale. Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure naturale. Sunt cutremure provocate de exploatarea de gaz de către OMV. Au mărit cantitatea de exploatare de gaz. Ca să producă gaz trebuie să provoci niște explozii în subteran. S-a intensificat ritmul de exploatare a gazului punându-se pe seama șocului din Turcia ceea ce s-a întâmplat la Gorj, unde nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Nu este natural”, a declarat Eugen Teodorovici.

Seismologii îl contrazic pe Eugen Teodorovici

Seismologii însă avertizează că niciun cutremur nu poate fi prezis, transmite Adevărul.ro.

Natura imprevizibilă a cutremurelor face dificilă dezvoltarea unui sistem fiabil de atenționare timpurie a seismelor. În prezent, nu există nicio tehnologie disponibilă care să prezică cu exactitate și în mod constant când și unde va avea loc un cutremur.

„Este imposibil de prezis locaţia, data exactă şi intensitatea unui cutremur”, a dat asigurări Yann Klinger, director de cercetare în cadrul echipei de tectonică a Institutului de fizică a Pământului din Paris de la Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice (CNRS) din Franţ a. Seismologii dispun doar de hărţi cu faliile active, care riscă inevitabil să cedeze, pe baza cărora pot realiza previziuni - nu predicţii - pe o scară de minimum câteva decenii.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#Eugen Teodorovici, #cutremure Romania, #predictie cutremure, #gorj, #OMV, #exploatare gaze , #stiri Eugen Orlando Teodorovici