Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 10:22
1465 citiri
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Eugen Tomac FOTO Facebook /Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”, care va produce efecte ca „într-un joc de domino”.

Tomac a criticat din nou marți, 23 aprilie, decizia de comasare a alegerilor, pe care o consideră neconstituțională.

„A început marea prăbuşire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino. PSD şi PNL au organizat un proces electoral caracteristic regimurilor dictatoriale. Au comasat alegerile într-un total dispreţ faţă de democraţie. Fără transparenţă, fără dezbatere, folosind practici totalitare împotriva opoziţiei. Întreg procesul electoral este pregătit cu încălcarea flagrantă a Constituţiei României, cu nerespectarea legislaţiei electorale, culminând cu sechestrarea tuturor instituţiilor care puteau opri acest măcel. Avocatul Poporului a devenit avocatul PSD-PNL şi nu a contestat OUG-ul de comasare, deşi elementele de neconstituţionalitate se pot observa de pe lună. La fel şi CCR”, a scris Tomac, marţi, pe o rețea de socializare.

El a explicat că, deşi „a fost sesizată de opoziţie pe neconstituţionalitatea privind comasarea alegerilor, alege să nu judece nimic”.

„În mod normal, acest dosar trebuia judecat în 24 de ore, pentru că vizează un proces electoral aflat în desfăşurare, dar şi aici partidul unic are ultimul cuvânt. După ce s-au asigurat că nimeni nu mai poate opri planul roşu de comasare, au început să lovească în opoziţie, eliminând de pe buletinele de vot Alianţa Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, şi din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă. Planul gândit de Iohannis şi PSD-PNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania”, a adăugat Tomac.

Potrivit lui Tomac, „partidul unic candidează pe liste comune la europarlamentare de frică şi şi-a stabilit candidaţi comuni peste tot unde sunt primari ai Dreptei Unite”.

„Partidul unic este disperat şi va face tot mai multe greşeli. Ei ştiu că Nicuşor Dan şi Dreapta Unită vor câştiga alegerile. Partidul UNIC PSD-PNL s-a prăbuşit cu 15% în sondaje. Disperarea şi frica de vot l-a adus pe Iohannis şi supuşii săi în situaţia de a acţiona cinic, arogant şi fără scrupule, aşa cum se întâmplă în toate dictaturile ce-şi urăsc propriii cetăţeni şi libertatea. Partidul unic îşi dispreţuieşte propriul electorat pe care îl consideră o masă de vot captivă şi incapabilă să judece. A fost suficient ca un singur candidat să spună: 'nu mă retrag, luaţi voi decizia', pentru a se declanşa prăbuşirea, şi aşa inevitabilă”, a mai scris Tomac.

Quarterly Report - Editia 4

Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Ilie Năstase a intrat în cursa electorală, indirect. „Nasty" e mare fan Gabriela Firea. Fostul 1 ATP a transmis un mesaj, cu acest prilej. „Știu că se apropie alegerile la Primăria...
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Pronosticul lui Traian Băsescu despre alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre actuala clasă politică din România și alegerile pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte consideră că oamenii nu se vor lăsa...
#Eugen Tomac PMP, #alianta dreapta unita, #alegeri primaria Capitalei, #coalitia PSD PNL , #Alegeri locale 2024