Ziare.com

Miscarea Populara vrea 10% la europarlamentare si compara PDL cu Pinocchio

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:07

   

Miscarea Populara vrea 10% la europarlamentare si compara PDL cu Pinocchio
Liderul Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, a precizat, sambata, ca vrea sa obtina 10% la alegerile europarlamentare si sa devina principalul partid din Opozitie.

"Ultimele evenimente care au avut loc in tara, in mod special in Parlamentul Romaniei ne obliga sa fim la fel de hotarati, la fel de atenti in a lupta pentru apararea statului de drept, pentru consolidarea institutiilor statului roman si pentru a continua linia politica promovata de presedintele Traian Basescu", a afirmat Tomac, citat de Mediafax.

El a mentionat ca 15.000 de persoane s-au alaturat PMP de la infiintarea partidului. In plus, liderul PMP a apreciat ca este necesar ca formatiunea pe care o conduce sa obtina 10% la alegerile europarlamentare pentru a putea desemna un candidat la prezidentiale.

Tomac a enumerat si cateva dintre obiectivele partidului pentru 2014: sa il impiedice pe premierul Victor Ponta sa aplice din aprilie acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de carburant si consolidarea interna a partidului.

"Iar daca la europarlamentare vom avea un scor, asa cum ne propunem, cu doua cifre, in mod cert PMP va putea discuta si cu celelalte forte politice despre un candidat pe care sa-l promovam noi pentru alegerile prezidentiale", a mai spus Tomac.

Liderul PMP a sustinut ca formatiunea pe care o conduce va propune un "pact pentru reformarea clasei politice".

Si presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, considera ca PMP a devenit adevaratul reprezentant al opozitiei din Romania, iar in viziunea sa, PDL este un fel de Pinocchio, care a vrut sa scape de Geppetto, adica de Traian Basescu.

"Sa obtinem anul viitor in alegerile europarlamentare mai multe voturi decat PDL pentru a aratat cine conduce opozitia cu adevarat (...) Sunt sigur, sunt convins, ca la anul PMP va lua peste 10%, cel putin un vot in plus fata de PDL si va fi si de facto adevarata voce, liderul opozitiei din Romania"

La deschiderea lucrarilor Colegiului National al PMP au mai luat parte consilierul prezidential Cristian Diaconescu si fostul ministru Teodor Baconschi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1942 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

M P poate mai mult de 10 % !

Tot ce trebuie sa faca este sa indrazneasca

si mai ales sa-si faca platforma media .

 

eu votez cu m.Neamtu

...destul cu fosile fsn
... ... ...iliescu, basescu ...antonescu, ponta, udrea

...oameni noi ...schimbari radicale

...

votati ca fraierii
...

NEAMTU E OMUL NECESAR

Restul sunt niste "fosti"...
Nu exista alt partid de dreapta,doar politically corect aparatchiks.

Dar nici măcar nu este partid inregistrat, ca să nu mai spun

că nici nu trebuie, pentru simplul fapt că azi se cere mai mult ca oricand ca toate partidele și oamenii de centru-dreapta să formeze MARELE PARTID de centru-dreapta și care ar fi bine să se numească UNIUNEA POPULARĂ !!!
O cer toți oameni și de dreapta și de stanga, convinși fiind că dacă stanga actuală mai stă la putere, nu mai este cale de salvare pentru nimeni.

Noi, cu noi !!!

Poate fi partid legal???

PMP inca nu este legal, abia pe 15 ian. 2014 se discuta daca va deveni partid in registrul partidelor romanesti.....in legea electorala se spune ca daca nu ai 6 luni vechime, in acel registru, nu poti participa pe liste proprii la europarlamentare....care este strategia acestui partid???

 

Lista valorilor de dreapta sub lupa,

Respectul, buna-cuviinta, responsabilitatea si moralitatea ar trebui sa fie principii de viata. O societate functionala trebuie sa-si insuseasca norme minime de respect. Nevoia de a fi respectat si inteles este una dintre cele mai importante nevoi umane a unui politician fata de electorat. Lipsa respectului in plan politic genereaza o serie de conflicte, care duc la fisurarea comunicarii dintre acestia si societate.Ca sa obtii un scor de 10 % stimabile Tomac Eugen ar trebui sa ai macar 10 % respect si fata de PDL, pepiniera din care ati rasarit.Veti convinge greu sa va voteze lumea , avand aceste atitudini sfidatoare si lipsa unui program platforma de relansare economica.

 

Lăsați Dreapta să poată fi Construită..., iar Noi să-l lăsăm și să-l

sprijin pe domnul Traian Băsescu să fie un Bun Președinte !!!

Asta este Calea Dreaptă, calea prin care vom Uniona cu toții, partide de centru-dreapta,Oameni Noi și Vechi in politică, oameni de dreapta cu adevărat, in cadrul PD-L, deoarece acesta, cu toate cele nepotrivite și nemeritate, s-a dovedit in ultimul timp consecvent cu linia dreptei, fără să atace in nici un fel pe cei desprinși din el, dar nici celelalte formațiuni politice de centru-dreapta,dand dovadă de o reală etică politică, dar mai ales de o atitudine constructivă in ceia ce privește unitatea dreptei, conștient că deține o reală și dezvoltată structură in teritoriu, care nu trebuie sub nici o formă pierdută, pe care a reușit s-o păstreze nealterată și care poate cu brio să primească și celelalte partide de centru-dreapta, inregistrate deja, dar și pe cele care vor să se inregistreze, cărora, dealtfel le-a intins mana pentru unitatea dreptei.
Urmand această Cale, este strict necesar a avea loc, ca primă etapă, intalnirea tuturor liderilor partidelor de centru-dreapta ( PD-L, PNL, FC, PNȚCD,UPSC și liderii partidelor ce vor a se inregistra, precum MP și altele), la o MASA ROTUNDĂ, unde trebuiesc stabilite principiile de unionare și funcționare, pe baza faptului că primează in tot și in toate, față de toate cele, interesul național și interesul Construcției Dreptei, avand ca vehicul politic, MARELE PARTID DE CENTRU-DREAPTA, rezultat din unionarea tuturor formațiunilor și oamenilor de centru dreapta, determinați și hotărați să adere la Adevăratul Proiect al Dreptei Unite și care nu alt scop mai mare, decat acela de a face tot ce ține de ele (ei) pentru a da naștere intr-un timp scurt, Adevăratei și Fiabilei Alternative Politice de Centru-Dreapta, in stare să renască speranța in societate și să restabilească increderea in oamenii politici și de stat, astfel incat pe cale democratică să caștigăm alegerile europarlamentare, prezidențiale și imediat să determinăm alegeri parlamentare anticipate, să le caștigăm și să ne asumăm cu responsabilitate guvernarea țării pe CALEA DREAPTĂ, pe baza unui Proiect de Țară, avand drept obiective RECONSTRUCȚIA MODERNĂ A ROMÂNIEI și odată cu acesta RENAȘTEREA NAȚIONALĂ, astfel incat să putem trăi in prosperitate, demnitate și mandrie națională, intr-o Europă Unită și actor important al economiei globale.
Propun pe această cale, drept candidat al Dreptei Unite, la funcția de PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI pe domnul CRISTIAN DIACONESCU, care s-a dovedit de-a lungul timpului un om politic echilibrat, foarte apropiat de valorile dreptei și poate azi singurul in stare să ințeleagă și să lucreze bine cu politicieni din tot spectrul politic și să fie votat de foarte mulți oameni de stanga, sătui de actualii guvernanți.

Noi, cu noi !!!

 

10%?

Imi pare au dragii mei,dar veti avea pe putin 14%

 

@sevastian Nici macar TU nu crezi ce spui

Culcate !!Esti obosit!!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor