PMP vrea referendum pe tema pensiilor speciale

Sambata, 15 Februarie 2020, ora 16:22
3705 citiri
PMP vrea referendum pe tema pensiilor speciale
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidul Miscarea Populara (PMP) ia in calcul sa propuna un referendum pe tema desfiintarii pensiilor speciale, pentru a elimina "improvizatiile" legislative legate de aceasta tema, a declarat sambata presedintele formatiunii, Eugen Tomac.

"PMP ia in calcul sa propuna un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Atat timp cat vom avea improvizatii legislative legate de aceasta tema si vor exista discrepante uriase in ceea ce priveste sistemul de pensii si nu vom avea un consens pentru a-i multumi si pe magistrati, pe militari, pe profesori, pe medici, pe oamenii care o viata intreaga au lucrat si astazi au o pensie mizerabila, aceasta suparare in societate va exista si daca nu avem un consens politic pe aceasta tema, poate este cazul sa convocam chiar un referendum", a precizat Tomac, dupa sedinta Colegiului National de la Sinaia.

Deputatii au votat, la finele lunii ianuarie, pentru eliminarea pensiilor speciale. Camera Deputatilor este for decizional pe acest proiect.

Voturile "pentru" au apartinut PSD (113), PNL (72) USR (23), PMP (10), ALDE (3), Pro Europa (11), minoritati (10), neafiliati (5).

S-au abtinut de la vot deputati UDMR (13), ALDE (3) si cate unul de la grupul minoritatilor si de la Pro Europa, potrivit News.ro.

Desi cei de la USR au insistat ca din proiectul de lege sa fie excluse pensiile magistratilor (care sa fie doar plafonate), astfel incat in cazul in care legea e atacata la CCR sa treaca testul constitutionalitatii, acest lucru nu s-a intamplat.

Astfel, magistratii isi pierd pensiile de serviciu. In schimb, militarii si politistii isi pot pastra aceste indemnizatii.

Vor fi eliminate:

- pensiile de serviciu pentru deputati si senatori

- pensiile judecatorilor si procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al Parchetelor

- pensiile functionarilor publici cu statut special, ale functionarilor publici parlamentari

- pensiile membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei

- pensiile membrilor Curtii Constitutionale si ale personalului aeronautic civil

- pensiile alesilor locali, primari si viceprimari, precum si presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....
Comentarii
S
Stan
rank 1
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Si contabilizarea voturilor fac STS-istii?