Eugen Tomac ii cere lui Zgonea sa introduca votul prin corespondenta pe ordinea de zi

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 22:42
3051 citiri
Eugen Tomac ii cere lui Zgonea sa introduca votul prin corespondenta pe ordinea de zi

Deputatul de diaspora Eugen Tomac i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa introduca pe ordinea de zi a sedintei in plen de miercuri dezbaterea proiectului de lege privind votul prin corespondenta.

"Stimate domnule presedinte,

Va informez ca, in data de 23 septembrie 2013, am depus in Parlamentul Romaniei propunerea legislativa privind exercitarea prin corespondenta a dreptului de vot de catre alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

Documentul, elaborat intr-o forma profesionista, prezinta argumente privind oportunitatea adoptarii unei astfel de legi, precum si procedura implementarii acesteia.

Initiativa legislativa se afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

In acest sens, solicit introducerea spre dezbatere a propunerii legislative nr. 107/03.03.2014 pe ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor de miercuri, 19 noiembrie 2014.

Va multumesc", se arata in scrisoarea trimisa de Eugen Tomac lui Valeriu Zgonea si remisa Ziare.com.

"Dezastrul generat de insuficienta sectiilor de votare la cele doua scrutine din cadrul acestor alegeri prezidentiale a demonstrat, o data in plus, necesitatea adoptarii votului prin corespondenta, care functioneaza deja cu succes in mai multe state.

Adoptarea proiectului de lege privind votul prin corespondenta ar transmite un semnal clar tuturor romanilor din strainatate ca alesii statului roman au inteles greseala, si-o asuma si actioneaza ferm spre rezolvarea acesteia", mai sustine Eugen Tomac, in comunicatul remis Ziare.com.

Proiectul de lege privind exercitarea prin corespondenta a dreptului de vot de catre alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, initiat de Eugen Tomac, a primit aviz pozitiv din partea comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, se mai arata in comunicat.

Marti, Teodor Melescanu si-a dat demisia din functia de ministru de Externe, subliniind la randul sau necesitatea votului prin corespondenta.

"Legea 370/2004 nu mai corespunde realitatilor demografice si tendintelor de libera circulatie in spatiul european. Fara o modificare a legii, de tip inregistrare prealabila, vot prin corespondenta, nu se vor putea organiza alegeri care sa permita exercitarea votului fara discriminare. Vreau sa continui aceasta idee si sa o promovez", a declarat fostul ministru de Externe, cu putin timp inainte de a-si anunta demisia din functie.

Demisia lui Melescanu starneste reactii: De la "ne-am facut de ras" la "nu rezolva nimic"

PMP il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functia de Presedinte

De asemenea, PMP i-a cerut presedintelui ales Klaus Iohannis sa-i indemne pe parlamentarii PNL sa voteze in favoarea "singurului proiect legislativ de vot prin corespondenta aflat in procedura parlamentara".

In plus, tot marti si-au aratat sustinerea pentru votul prin corespondenta si fostii ministri de Externe Mihai Razvan Ungureanu, Cristian Diaconescu si Teodor Baconschi.

F.N.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Eugen Tomac vot corespondenta, #Tomac proiect lege vot corespondenta , #stiri Eugen Tomac