Ziare.com

Apartamentele cu trei dormitoare, cele mai inchiriate in 2008

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 16:06

   

Apartamentele cu trei dormitoare, cele mai inchiriate in 2008
Cele mai solicitate proprietati de inchiriat in 2008 au fost locuintele cu trei dormitoare, care au reprezentat 42% din numarul total de proprietati inchiriate, se arata intr-o analiza asupra pietei imobiliare din Bucuresti realizata de compania CBRE Eurisko.

Potrivit companiei de consultanta imobiliara, urmatoarele tipuri de unitati rezidentiale preferate de clienti au fost apartamentele cu 2 dormitoare, care au reprezentat 25% din numarul total de proprietati inchiriate in perioada analizata, informeaza NewsIn.

Numarul vilelor inchiriate in perioada analizata reprezinta doar 18% din totalul tranzactiilor efectuate deoarece numarul ofertelor existente pe piata este foarte redus.

Companiile care au inchiriat cele mai multe spatii rezidentiale de lux, in 2008, provin din domeniul productiei industriale si energetice (46%), urmate de cele din domeniul serviciilor financiare si pentru afaceri (13% fiecare).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La polul opus se situeaza companiile ce ofera servicii de turism si recreative, care au inchiriat aproximativ 3% din numarul total de spatii rezidentiale de lux.

In cadrul sectorului Productie industriala si energetica (care include companii din domeniul industriei constructoare de masini, alimentara, produselor farmaceutice, petroliere, textile, tutun, precum si din industria energetica), s-au evidentiat companiile din industria constructoare de masini si a produselor petroliere, acestea inchiriind aproximativ 26% din totalul spatiilor tranzactionate pe parcursul anului 2008.

"Solicitarile din partea corporatiilor au scazut usor in a doua parte a anului 2008, fiind o consecinta a masurilor de reducere a activitatii desfasurate in tara noastra, pe fondul crizei financiare internationale.

In 2008 s-au inchiriat cu precadere apartamente (81% din totalul spatiilor inchiriate), in detrimentul vilelor (19% din totalul spatiilor inchiriate)", sustin consultantii imobiliari ai CBRE Eurisko.

Potrivit lor, cererea pentru vile este in continuare foarte ridicata, insa numarul ofertelor este limitat; in plus, anul acesta s-a finalizat un numar mare de apartamente in cadrul ansamblurilor rezidentiale noi, ceea ce a determinat potentialii chiriasi sa se orienteze catre spatiile respective. Mai mult, consultantii sustin ca in absenta ofertelor de vile din oras, chiriasii s-au orientat spre zona Baneasa-Pipera, unde s-au inchiriat 80% din proprietatile de acest tip tranzactionate in 2008.

Zonele de interes pentru inchirierile de lux s-au mentinut si in anul 2008, acestea fiind reprezentate de Herastrau, Baneasa-Pipera, Dorobanti si Aviatorilor, care se mentin in continuare in topul celor mai cautate locatii pentru clasa de lux, sustinute si de numarul mare de oferte disponibile pe piata in aceste zone.

Pe parcursul anului 2008 chiriile s-au majorat cu un procent cuprins intre 5-10% pe segmentul ofertelor exclusiviste (penthouse, vile clasice), in vreme ce chiriile pentru segmentul superior si mediu-superior au cunoscut o usoara reducere de 5-15% in a doua parte a anului, pe fondul crizei financiare internationale.

Reprezentantii companiei mai spun ca piata spatiilor rezidentiale destinate inchirierii a pastrat in anul 2008 aceleasi caracteristici ca in anii anteriori, respectiv oferta insuficienta comparativ cu cererea pe anumite segmente de piata.

In ansamblu, in anul 2008 s-a constatat o usoara diminuare a cererii comparativ cu anul anterior, iar ofertele care au beneficiat de o locatie foarte buna si de finisaje de o calitate superioara s-au inchiriat foarte repede, deoarece numarul acestora a fost limitat. Totodata, consultantii CBRE Eurisko mai spun ca aproximativ 75% dintre proprietatile existente pe piata inchirierilor de lux s-au inchiriat la valori cuprinse intre 2.000 - 5.000 euro / luna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor