Sansele Romaniei de calificare la Euro 2012

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 30 Martie 2011, ora 07:36
7308 citiri
Sansele Romaniei de calificare la Euro 2012

Victoria obtinuta de elevii lui Razvan Lucescu marti seara, in fata reprezentativei Luxemburgului, a redeschis discutiile despre o posibila, dar improbabila, calificare la turneul final din Polonia si Ucraina.

"Tricolorii" ocupa locul 5 in clasamentul Grupei D, cu 5 puncte, la 3 "lungimi" in spatele locului secind, cel care asigura calificarea la baraj.

Romania mai are de jucat 5 partide in aceasta grupa preliminara, cu Bosnia acasa, in 3 iunie, in Luxemburg, pe 2 septembrie, cu Franta pe teren propriu, pe 6 septembrie, cu Belarus, tot acasa, in data de 7 octombrie, ultima partida fiind 11 octombrie in Albania.

Din start trebuie mentionat ca orice discutie despre calificare merita abordata numai daca ne gandim ca echipa lui Lucescu cel mic va castiga toate meciurile, mai putin cel cu liderul Franta. Daca ne vom incurca, din nou, de Albania, Bosnia sau Belarus ne luam adio de la acest vis.

Iata variantele nationalei:

- Castigam tot pana la final. Asta inseamna o linie de clasament cu 20 de puncte in dreptul nostru, caz in care putem spera chiar si la prima pozitie in grupa. Ar trebui ca francezii sa se incurce intr-una din partidele cu Bosnia, Belarus si Albania iar bosniacii sa piarda un meci din celelalte 4 pe care le mai are de jucat, cu Albania, Belarus, Luxemburg si Franta. Avem locul secund asigurat daca Bosnia pierde in Franta.

- castigam 4 meciuri si facem egal cu Franta. Asta inseamna 18 puncte pentru noi in clasamentul final, insa pentru a prinde locul secund ar trebui ca bosniacii sa nu obtina mai mult de 8 puncte in partidele Albania, Franta, Luxemburg si in "dubla" cu Belarus.

- castigam 4 meciuri si pierdem cu Franta. Aceasta ipoteza ne aduce 17 puncte in clasamentul final al grupei iar lucrurile nu stau foarte diferit de cealalta varianta. Ar trebui ca Bosnia sa nu obtina mai mult de 7 puncte din ultimele ei 5 partide, adica sa piarda cel putin una dintre ele iar in alta sa nu reuseasca decat un egal.

Aceste ipoteze iau in calcul posibile rezultate negative numai in partida cu Franta, toate celelalte trebuind castigate in mod obligatoriu.

Romania, victorie chinuita cu Luxemburg

Iata cum arata clasamentul actual al Grupei D:

1. Franta 5 meciuri - 12 puncte

------------------------

2. Belarus 5 meciuri - 8 puncte

------------------------

3. Albania 5 meciuri - 8 puncte

4. Bosnia 4 meciuri - 7 puncte

5. Romania 5 meciuri - 5 puncte

6. Luxemburg 6 meciuri - 1 punct

Urmatoarea etapa (3 iunie): Romania - Bosnia si Belarus - Franta.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...