Daum, experiment german cu fotbal romanesc

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 19:48
5149 citiri
Daum, experiment german cu fotbal romanesc

Christoph Daum, in opinia mea, este un antrenor potrivit pentru echipa nationala de fotbal.

S-au format doua tabere, cea care critica decizia lui Razvan Burleanu, presedintele FRF, mai vocala si care incearca sa-si impuna argumentele in dezbaterea publica, si o tabara care-l sustine pe noul antrenor, dar tacuta si dispusa sa astepte primele rezultate.

Ovidiu Ioanitoaia, un scriitor cerebral si precis, expert in fotbal, tinde sa sustina numirea lui Daum la carma Romaniei: "Va invit sa-l tratam cu prietenie pe Christoph Daum, sa-l lasam sa se implice si abia la finalul sezonului de toamna, dupa cele 4 meciuri oficiale din preliminariile CM 2018, sa-l analizam.

In locul lui, oricine are nevoie de timp si de liniste", a scris acesta.

E normal sa existe reactii negative la adresa numirii unui antrenor strain, pentru ca e o premiera dupa 1934 intr-un fotbal golanesc si fals patriotic. Intr-o lume populata cu Gigi, Piti si Puiu, venirea unui neamt e ca aterizarea unui extraterestru.

Cred ca decizia de a aduce un strain la carma echipei nationale e mai mult decat incercarea de a gasi solutii tehnice pentru atingerea unui obiectiv sportiv cum ar fi calificarea la Campionatul Mondial din Rusia. E o decizie politica. Una care va avea implicatii importante, nu numai pentru fotbal.

Pentru prima data, in mod oficial, conducerea unei institutii realizeaza ca fara schimbarea paradigmei nu mai avem nicio sansa sa facem performanta. S-a vazut la Europeanul din Franta ca, de fapt, fotbalul e intr-o criza de imaginatie. Suferim de o lipsa profunda de adecvare la ce se intampla cu adevarat.

Cei care spun ca aducerea neamtului a fost o greseala cred ca vor avea o surpriza, pentru ca, dupa multa vreme, relatia dintre jucatori si antrenor va suferi o imbunatatire care se bazeaza pe empatie.

Victor Piturca si Puiu Iordanescu sunt depasiti la acest capitol. Niciunul nu e echipat mental pentru a realiza coeziunea unui grup. In acesti ultimi ani, chiar si un privitor neexperimentat putea sa observe cu usurinta haosul de la echipa.

Iordanescu a avut rezultate candva, dar ele s-au bazat pe o generatia de exceptie formata din Hagi, Lacatus, Balint, Dan Petrescu, un nucleu de jucatori preparat in incubatorul dictatorial de la Steaua, echipa lui Valentin Ceausescu. Dar de atunci au trecut niste ani, iar Hagi e unic. Niciun antrenor din Romania n-a mai reusit sa construiasca ceva semnificativ dupa retragerea acestuia.

Poate ca e nevoie de un neamt pentru a ridica o echipa din mai nimic. Pentru a pune in valoare tot ce au o mana de jucatori mediocri mai bun.

In fotbal, nu e ca in politica. Nu prea poti sa minti, pentru ca 22 de oameni intra pe teren si inving sau pierd. Nu au cum sa-si ascunda imperfectiunile pentru ca timp de 90 de minute vor fi judecati numai si numai in functie de adversari.

Iar noi ajunsesem la capat. Sistemul corupt din fotbal promova doar solutii de compromis. Dupa umilitoarea infrangere cu Albania, n-am crezut ca vom avea atat de repede o solutie care aduce putina prospetime in fotbalul romanesc.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Poate a fost alegerea corecta, poate nu, dar drumul pe care am pornit e cel corect. La carma echipei nationale trebuie sa fie cel mai bun antrenor posibil cu resursele pe care ni le permitem.

Se vorbeste mult despre problemele cu alcoolul si drogurile pe care le-a avut Christoph Daum, mai mult chiar decat despre cele opt titluri pe care le-a castigat de-a lungul carierei, dar sa ne amintim ca Adrian Mutu a fost iertat pentru aceleasi probleme.

In fond, fiecare om merita o a doua sansa, iar pentru neamt vor vorbi rezultatele. Daca va castiga, va avea de partea lui o tara, daca va pierde, va fi singur, infinit de singur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Christoph Daum selectioner Romania , #Romania