Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

De ce ar da Burleanu banii inapoi?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 21 Iunie 2016, ora 15:29
6187 citiri
De ce ar da Burleanu banii inapoi?

Esecul lamentabil al nationalei la Campionatul European a pus pe tapet o problema care devine tot mai discuta in spatiul public, aceea a banilor pe care presedintele Razvan Burleanu i-a bagat in buzunar dupa calificarea la Euro. Nu sunt putini cei care ii cer acum sa renunte la suma uriasa.

Atentie, nu vorbim despre maruntis, ci despre 90 de mii de euro, bani pe care Burleanu si i-a bagat singur in buzunar cu o semnatura. Chipurile, presedintele FRF isi imagineaza ca a avut un oarecare merit la calificare si s-a premiat cu o suma mai mare decat cea primita de unii jucatori.

Acum, cand prima reprezentativa a ratat obiectivul, pentru ca nu trebuie sa uitam, obiectivul asumat al "tricolorilor" la Euro era calificarea in optimile de finala, acelasi Burleanu refuza sa-si asume responsabilitatea esecului. Ori, daca acceptam, fortand cumva logica, faptul ca seful Federatiei avea tot dreptul sa se premieze singur, nu ar trebui si el sa accepte ideea ca acum, dupa ratarea obiectivului, trebuie sa plateasca?

Nu sa dea banii inapoi, ci sa se penalizeze de unul singur cu o suma macar egala cu cea pe care a incasat-o. Pentru ca o penalizare inseamna o asumare a responsabilitatii, o recunoastere a greselii.

Dar Burleanu nu va face acest lucru si stiti de ce? Pentru ca asta este sistemul din fotbalul romanesc.

Federatia Romana de Fotbal este un fel de firma privata care produce si ofera un bun public, dar care nu raspunde decat in fata ei. Cu alte cuvinte, chiar daca noi, microbistii, suntem cei care finantam, direct si indirect, FRF, acest for nu raspunde in fata noastra sau in fata altcuiva. Prin urmare, FRF dispune de banii nostri asa cum vrea, chiar cu prime de 90 de mii de euro pentru presedintele ei.

Si sa nu credeti ca Razvan Burleanu a inventat roata la Federatie. Nu, el a preluat doar sistemul infiintat de Mircea Sandu, care si el s-a premiat singur, de-a lungul anilor cu zeci si sute de mii de euro.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Cei care ar putea controla si opri aceste scurgeri de bani sunt tot "oamenii de fotbal", insa toti au interesul sa nu faca acest lucru. Membrii Comitetului Executiv au primit si ei bonusuri, iar cei ai Adunarii Generale au tot interesul sa nu "supere" Federatia. Astfel ca sistemul continua sa existe, iar banii care ar fi trebuit sa ajunga sub forma de mingi, porti sau echipamente la juniori sunt impartiti de gasca din conducere.

Acum stiti de ce Razvan Burleanu nu va da banii inapoi? Pentru ca poate!

P.S. Nu pot sa nu ma intreb daca un Gica Popescu, condamnat cum este in prezent, s-ar fi premiat singur cu 90 de mii de euro daca ar fi fost presedintele Federatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Burleanu bani FRF, #Burleanu FRF prima, #Razvan Burleanu prima Euro 2016 , #Romania