Cum poate Romania sa produca marea surpriza in fata Frantei - Interviu

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 07:03
5046 citiri
Cum poate Romania sa produca marea surpriza in fata Frantei - Interviu
Foto: Hepta.ro

Romania porneste cu sansa a doua in meciul de deschidere de la EURO 2016, cu Franta, insa echipa lui Anghel Iordanescu are o sansa buna sa produca marea surpriza.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul mare fotbalist Ioan Ovidiu Sabau a explicat modul in care tricolorii pot scoate un rezultat mare impotriva Frantei.

"Ne trebuie concentrare, daruire si atentie in defensiva", explica Ovidiu Sabau cele trei componente cheie ale meciului ce se va disputa de la ora 22:00 in direct pe Ziare.com.

In cadrul interviului, Ovidiu Sabau a vorbit despre atacantul ce trebuie titularizat, a explicat de ce nu este Bogdan Stancu o alegere potrivita pentru postul de mijlocas stanga si a mentionat ca Nicusor Stanciu nu poate fi motorul nationalei la EURO 2016.

Citeste si ultimele informatii despre echipa de start pregatita de Iordanescu

Iata interviul acordat Ziare.com de Ovidiu Sabau:

Cum vedeti dvs. sansele Romaniei si ce ar trebui sa facem pentru a produce surpriza?

E clar ca Franta pleaca cu prima sansa. Au jucatori mai valorosi, care evolueaza la un nivel mai bun. Luati individual sunt peste jucatorii nostri, dar eu nu cred ca vor pregati bine meciul cu noi. Ne discrediteaza. Iar noi cu concentrare, cu daruire si daca nu vom face greseli in defensiva avem sansa sa scoatem un rezultat bun in acest meci.

Cu ce gand ar trebui sa intre jucatorii nostri pe teren?

Ei trebuie sa faca ceea ce stiu, ceea ce sunt capabili sa faca. Te gandesti cine esti tu cand intri pe teren. Esti un om modest, iti vezi lungul nasului... Tu stii ca daca alergi, daca esti disciplinat, daca ai atitudine si nu faci greseli poti obtine un rezultat bun. Cred ca asta ar trebui sa fie gandirea.

Meciul cu Spania de la Cluj ar trebui sa fie un reper? Sa ne asteptam la o tactica similara?

Nicidecum nu trebuie sa fie un reper. Acela a fost un meci amical, l-am jucat acasa, nu se compara. Spania a folosit mai multe rezerve, iar noi jucand acasa l-am tratat ca pe un meci oficial. Pai, Spania a pierdut cu Georgia, o echipa cu care noi ne-am distrat si parea de Divizia C. Nu se compara.

In atac, ce jucator v-a convins dintre Andone, Keseru si Alibec?

Cred ca in momentul de fata Keseru. Andone mi-a placut, dar el este mai mult un atacant de lupta, se zbate, are o agresivitate in sensul pozitiv. Dar Keseru este altceva, a jucat la un nivel diferit, in Franta si in Champions League. Ar fi mai potrivit in acest meci din punctul meu de vedere.

Bogdan Stancu vi se pare o solutie pentru postul de mijlocas in banda stanga?

Nu-l vad jucand acolo, dar probabil l-a ales pentru ca este mai disciplinat tactic. E harnic, coboara, dar nu stiu daca va mai putea sa puna si probleme pe contraatac. Cand faci un joc defensiv, trebuie sa te gandesti si la contraatac, sa pui probleme, pentru ca altfel adversarul te vede ca nu-ti doresti mai multi si pierzi din start jocul.

Oricum, eu la EURO 2016 mizez foarte mult pe faptul ca pentru jucatorii nostri va fi un turneu final ca o rampa de lansare. Vor fi multi antrenori si impresari in tribune, iar jucatorii nostri vor fi mai motivati.

Apropo de rampa de lansare, poate fi Nicusor Stanciu motorul echipei?

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Nu are cum. Dintre toti jucatorii, Nicusor imi place cel mai mult. Este serios, are bun simt, e modest. Mi-as dori sa se remarce, sa ajute echipa nationala si sa prinda un transfer, dar nu cred ca are cum sa fie motorul echipei. Nu-l putem compara acum cu Hagi, Mutu sau Ilie Dumitrescu.

Am avut cea mai buna aparare in preliminarii, dar parca nu avem acea siguranta. Cum vi se pare dvs. aparea noastra?

Da, am avut cea mai buna aparare in preliminarii, dar trebuie sa ne uitam cu cine am jucat. Ce atacanti ai avut in fata, cine sa-ti puna probleme? Acum vom intalni jucatori de un cu totul alt calibru, va fi ceva complet diferit.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Romania Franta, #Romania Franta EURO 2016 , #Romania