FIFA a amenintat Romania cu o posibila excludere din toate competitiile, inclusiv de la EURO 2016

Joi, 19 Mai 2016, ora 21:40
48084 citiri
FIFA a amenintat Romania cu o posibila excludere din toate competitiile, inclusiv de la EURO 2016
Foto: Hepta.ro

Romania risca sa fie exclusa de FIFA de la EURO 2016 si din toate competitiile internationale, dupa ce forul condus de Razvan Burleanu a refuzat sa puna in aplicare o decizie definitiva.

FIFA a trimis, in data de 11 mai, un ultim avertisment catre FRF pentru a pune in aplicare penalizarea Rapidului cu 6 puncte, decisa de forul international din cauza unor datorii catre fotbalistul britanic Rhema Obed, in valoare de 52.737 de euro, potrivit ProSport.

FRF a refuzat sa depuncteze Rapidul, iar FIFA ne-a transmis ca riscam sa fim exclusi din toate competitiile internationale, implicit si de la EURO 2016, chiar daca turneul din Franta e organizat sub egida UEFA.

"Va cerem sa ne trimiteti imediat dovada deducerii punctelor, in particular clasamentul diviziei respective, in care sa se poata vedea ca sase (6) puncte au fost deduse de la echipa mare a clubului SC FC Rapid Bucuresti in campionatul intern. Va rugam sa ne permiteti sa va reamintim ca, in cazul in care asociatia voastra nu va aplica decizia, Comitetul Disciplinar al FIFA va pronunta o sanctiune impotriva FRF. Aceasta poate duce la excluderea din toate competitiile FIFA", se arata in notificarea trimisa de FIFA catre FRF.

Conform regulamentului, asociatiile nationale sunt obligate sa puna in aplicare absolut toate deciziile FIFA, indiferent de natura lor, si nu au dreptul sa le modifice sau sa le negocieze.

Foto: ProSport

Au trecut opt zile de cand FIFA a cerut FRF sa puna in aplicare decizia, insa acest lucru nu s-a intamplat. Dimpotriva, in tot acest timp s-au cautat diverse solutii pentru ca Rapidul sa scape nepedepsit.

Astfel, pe 16 mai, FRF le-a oferit celor de la Rapid un ragaz de doua zile pentru a stinge litigiul cu fotbalistul Rhema Obed, desi decizia FIFA era executorie si nu mentiona vreo posibila negociere intre parti.

In cursul zilei de joi, Rapid a ajuns la o intelegere cu Obed, iar FRF a primit un acord cu jucatorul, insa nu si dovada platii.

Expertii in regulamente internationale sustin insa ca riscurile sunt maxime in momentul de fata. Asta intrucat niciodata in istorie nu s-ar mai fi intamplat ca o decizie executorie luata de FIFA sa fi fost negociata de forul intern, care ar fi trebuit doar sa o puna in aplicare.

Procesul de la FIFA dintre Rapid si fotbalistul Rhema Obed s-a incheiat inca din 2014, cand forul international a hotarat ca giulestenii trebuie sa plateasca 52.737 de euro.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Acest lucru nu s-a intamplat, iar FIFA a trimis patru somatii de plata. In cele din urma Rapid si Obed au ajuns la un acord in cursul zilei de joi, insa ramane de vazut care va fi urmatoarea reactie a FIFA, dupa ce FRF a refuzat sa puna in aplicare decizia, incercand sa o dribleze.

Campionatul European din Franta este organizat de UEFA, insa un criteriu pentru a putea participa este afilierea asociatiei nationale la FIFA. Astfel, in cazul nefericit in care FIFA va pune in practica amenintarile ar insemna ca vom fi exclusi si de la EURO 2016, asa cum nici echipele de club nu vor mai putea participa in cupele europene.

C.S.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#FIFA amenintare Romania, #Romania exclusa FIFA, #datorii Rapid Obed , #Romania