Teama romanilor in fata neputintei francezilor

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 11 Iunie 2016, ora 08:00
6053 citiri
Teama romanilor in fata neputintei francezilor

Echipa nationala a inceput Campionatul European cu o infrangere deloc surprinzatoare in fata gazdei Euro, Franta. A fost insa o infrangere amara, venita pe final de joc si care ne lasa impresia ca se putea mai mult. Macar o remiza chinuita.

"Tricolorii" au avut o evolutie asteptata, desi nu sunt putini cei care se declara suprinsi de curajul elevilor lui Iordanescu.

Ne-am asezat pe doua linii in fata portii lui Tatarusanu cu singurul obiectiv de a bloca atacurile adverse. Sistemul 4-2-3-1 imaginat de Iordanescu a fost mai mult un 4-5-1, cu cei trei jucatori ofensivi, Stanciu, Popa si Stancu, retrasi mult in linia mediana, in timp ce unicul varf, Florin Andone, a fost lasat sa se zbata singur in jumatatea adversa.

Chiar si cu aceasta aparare supraaglomerata, cu jucatori de atac ca Popa si Stancu avand ca principala sarcina dublarea fundasilor laterali, am tremurat serios de destul de multe ori. De fapt, fiecare atac rapid al francezilor a insemnat o ocazie mare la poarta noastra, insa sansa a fost de partea noastra o buna perioada de timp.

Am avut si o serie de momente bune, de ocazii foarte, foarte mari, insa acestea au venit mai ales pe fondul unui joc slab al Frantei.

Gazdele Europeanului au gresit flagrant in aparare si de multe ori, dupa un atac mai periculos, preferau o posesie sterila in dauna unei presiuni constante in jumatatea noastra.

Franta a aratat exact ca o echipa care n-a mai jucat un meci oficial de doi ani, insa este foarte greu de spus daca asta e valoarea echipei sau daca francezii vor incepe sa isi intre in mana cu fiecare partida pe care o disputa. Cert este ca reprezentativa "cocosului galic" a facut un meci slab si a obtinut cele trei puncte cu multa, multa sansa.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

In ceea ce ne priveste, am jucat ca intotdeauna si am pierdut dramatic. Poate chiar nemeritat. Insa dincolo de tristetea unui joc pierdut in minutul 88 ramane lipsa de curaj a "tricolorilor".

Este, poate, imposibil sa ceri unei echipe de debutanti la Euro sa joace curajos in meciul de deschidere contra tarii gazda. Jucatorii si antrenorii au insa capacitatea de a "citi" adversarul in timpul jocului si de a intelege atunci, pe loc, cat de mult se poate forta. Din declaratiile romanilor reiese nu numai supararea, ci si frustrarea, pentru ca si ei sunt constienti ca se putea mai mult cu putin curaj.

Meciul acesta cu Franta, in privinta caruia nu ne faceam oricum prea multe sperante, ar trebui sa fie lectia de care are nevoie aceasta generatie. Ar trebui ca si jucatorii romani ca si atunci cand pornesti cu sansa a doua, daca ai in fata un adversar de batut, cum s-a intamplat de aceasta data, trebuie sa fortezi si sa-l bati.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Romania Franta rezultat Euro 2016, #Romania rezultate Euro 2016, #Romania Franta analiza meci , #Romania