Un presedinte iresponsabil

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 28 Iunie 2016, ora 07:28
9417 citiri
Un presedinte iresponsabil

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, ne-a linistit dupa eliminarea nationalei de la Euro 2016 anuntandu-ne ca nu isi reproseaza absolut nimic dupa rezultatul din Franta.

Seful fotbalului de la noi a sustinut, luni, una dintre cele mai asteptate conferinte de presa din cariera sa. Cu nationala iesita pe usa din dos de la Euro, cu un selectioner plecat in vacanta desi contractul sau expira in cateva saptamani, cu echipele care ne vor reprezenta in cupele europene mai mult schioape, cu sanse minime de a ajunge in grupe, Burleanu a vorbit.

A facut-o insa in stilul sau, cu un discurs lung si lipsit de substanta, spunand multe si, in realitate, netransmitand nimic.

De fapt, cateva idei pot fi extrase. Prima si cea mai importanta este ca Razvan Burleanu si colaboratorii pe care i-a impus in conducerea Federatiei nu sunt responsabili de rezultatul nationalei. Nici jucatorii nu au vreo vina pentru ca si-au dorit, insa doar atat pot. Singurii vinovati, dar si ei fara o vina certa, sunt membrii staff-ului tehnic, in frunte cu Iordanescu.

Intotdeauna mi s-a parut un gest extrem de urat ca un lider sa se distanteze de subalternii care nu performeaza, mai ales cand tocmai el este cel care i-a ales pe respectivii colaboratori, iar de aceasta data sentimentul e accentuat de naturaletea lui Burleanu in acest proces.

Seful FRF nu a explicat cum si de ce forul pe care il conduce si despre care a spus ca "a facut tot ce a putut" a platit doua milioane de euro pentru un cantonament de mana a doua, in care nationala a intalnit adversare cel mult modeste. Mai mult, a vorbit obsesiv despre suma uriasa cheltuita pentru acest stagiu de pregatire programat inaintea turneului final, de parca suma imensa aruncata pe fereastra ar reprezenta o garantie a calitatii.

Razvan Burleanu era asteptat sa anunte numele noului selectioner, dar, surpriza, nu a facut-o. Federatia stia inca din toamna anului trecut ca Anghel Iordanescu nu va ramane la nationala dupa Euro 2016. Sunt, asadar, in jur de opt luni de zile in care forul roman putea face analize, putea demara negocieri, putea alege si semna chiar un nou antrenor pentru prima reprezentativa.

Si totusi, Federatia pare surprinsa si grabita. S-a discutat cu Olaroiu, care a declinat oferta. Intelegem ca se poarta in aceste zile negocieri cu alti tehnicieni, insa nu stim cu cine, dar unul dintre antrenori va fi numit pana la finalul Campionatului European. Cu alte cuvinte, FRF va face in doua saptamani ceea ce nu a facut in opt luni!

Probabil ca dupa numirea viitorului selectioner, Burleanu & Co. ar mai merita o prima pentru aceasta munca titanica depusa.

Si daca tot ne-a anuntat ca nu isi asuma responsabilitatea pentru rezultatul nationalei, dar si ca nu are un selectioner, presedintele Federatiei ne-a aruncat cateva "fumigene". Ne-a spus ca vrea sa schimbe regulile interne pentru ca echipele aflate in insolventa sa nu mai poata ajunge pe locuri de cupe europene. Bun, e ceea ce unii dintre jurnalistii de sport reclama de doi ani deja.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Ne-a mai spus si ca vrea sa oblige cluburile sa utilizeze 10% din sumele incasate din transferuri pentru sectorul juvenil. Asta desi vorbim despre fotbalul in care 90% din transferuri sunt efectuate cu jucatori liberi de contract, iar echipele care vand pe bani pot fi numarate pe degetele unei maini.

Insa si aceste propuneri, oricat ar fi ele de nobile si de inaltatoare, nu sunt decat simple proiecte ce trebuie intai discutate si apoi aprobate. Iar daca la discutii nu-l prea intrece nimeni pe Burleanu, in ceea ce priveste aprobarea lor sunt sanse mari sa se loveasca de o opozitie dura.

Dupa Euro 2016 nu avem, asadar, nimic. Nu avem nationala competitiva, nu avem selectioner, nu avem campionat competitiv, nu avem reguli care sa vina in ajutorul competitiei. Si as indrazni sa spun ca nu avem nici sef la Federatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Burleanu selectioner Romania, #Burleanu FRF nationala Romania, #Burleanu nationala Euro 2016 , #Romania