Un selectioner scump, controversat si pe care nu-l recomanda nimic pentru a pregati Romania

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 15:23
14393 citiri
Un selectioner scump, controversat si pe care nu-l recomanda nimic pentru a pregati Romania

Federatia Romana de Fotbal pregateste o noua "bomba" prin numirea unui nou selectioner. Alesul lui Burleanu & Co. este un german scump, controversat si care n-a mai avut performante notabile in fotbal din perioada "Generatiei de Aur" a Romaniei.

Christoph Daum, alesul FRF, nu trebuie criticat inainte de a semna contractul si de a ne demonstra ce stie sau, dimpotriva, ce nu stie sa faca pe banca nationalei. Nici nu am sa fac asta. Insa alegerea Federatiei se impune a fi criticata si am sa va explic de ce.

De cand a ajuns sef peste fotbalul romanesc, Razvan Burleanu a vorbit mult si a facut putin. Discursul sau a fost si este acela al unui director de multinationala, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, insa realizarile lui sunt si sub cele din perioada lui Mircea Sandu, o contraperformanta in sine.

Atunci cand s-a pus problema schimbarii lui Iordanescu, presedintele Federatiei a transmis, in stilul sau caracteristic, ca noul selectioner va fi ales in urma unui adevarat proces stiintific, in care CV-urile candidatilor vor fi triate profesionist in baza unor criterii specifice care ar urma sa ne aduca cel mai bun antrenor posibil la echipa nationala.

Cu ce ne-am ales? Pai, cu Daum. Sigur ca germanul are in palmares un titlu in Bundesliga, dar l-a castigat acum 24 de ani! Sigur ca are in palmares trei titluri in Turcia, insa cel mai recent dintre ele a fost castigat acum 11 ani! Sigur ca este un nume cunoscut in fotbal, mai ales in zona central si est europeana, dar ce mai inseamna asta in epoca moderna?

De fapt, daca ne uitam la "realizarile" lui Daum din ultimii ani, avem asa: dupa titlul cu Fenerbahce din 2005, in sezonul urmator a fost demis de turci; a revenit in Germania, a promovat cu FC Koln in Bundesliga, in 2008, dupa care a plecat de la echipa; a revenit la Fener pentru a fi din nou dat afara dupa ce a ratat titlul; a revenit in Germania, a preluat-o pe Eintracht Frankfurt intr-o situatie dificila si a plecat dupa ce echipa a retrogradat; a mers in Belgia, a fost vicecampion cu Brugge, dupa care a plecat; ultimul angajament a fost tot in Turcia, la Bursaspor, fiind demis dupa mai putin de un sezon.

In ultimul deceniu, Christoph Daum nu a realizat mai nimic in fotbal, desi a antrenat la un nivel slab spre foarte slab. Iar de joi va fi selectionerul Romaniei.

Daca informatiile din presa germana sunt adevarate, el va fi platit de FRF cu 1,1 milioane de euro pe an.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Pentru ce? Sa ma scuze Daum, dar la un concurs de CV-uri antrenori ca Rednic, Reghecampf sau Sumudica ii dau clasa. Si mai sunt si altii. De Olaroiu nu are rost sa vorbim, trofeele pe banda cucerite chiar acolo, intre camile, fiind infinit mai valoroase decat concedierea de la Bursaspor.

Sigur ca ma pot insela, iar Daum imi va putea demonstra cat de mult am gresit transformand Romania intr-o nationala care chiar joaca fotbal. Atunci voi fi primul care isi va cere scuze.

Dar aici nu este vorba despre antrenorul german, ci despre inca o dovada a amatorismului care s-a instalat la FRF. Nu se poate ca dupa o perioada de aproape un an in care se stia ca Iordanescu nu va mai continua, Burleanu & Co. sa vina in fata microbistilor cu un tehnician fara realizari notabile in ultimul deceniu, asa cum este Christoph Daum.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#selectioner nou Romania, #Christoph Daum selectioner Romania, #FRF selectioner nationala Romania , #Romania