Ce a spus selectionerul Portugaliei dupa victoria din finala EURO 2016 - citat din Biblie

Luni, 11 Iulie 2016, ora 08:07
12114 citiri
Ce a spus selectionerul Portugaliei dupa victoria din finala EURO 2016 - citat din Biblie
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

Selectionerul portughez Fernando Santos s-a aratat mandru de reusita elevilor sai, care au invins nationala Frantei, duminica seara, cucerind primul titlu de Campionat European din istoria tarii, fara talismanul Cristiano Ronaldo.

"Am fost blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii", a comentat dupa meci antrenorul lusitanilor, parafrazand un celebru citat din Biblie. Dupa partida din optimi cu Croatia, Santos spusese ca echipa lui se va intoarce in tara pe 11 iulie, dupa finala EURO 2016.

"Am spus intotdeauna ca suntem o echipa. Le-am spus mereu ca avem mari talente, insa trebuie sa luptam ma mult decat adversarii nostri, sa alergam mai mult decat ei si sa fim mai concentrati decat ei. Avem un grup uimitor. Au crezut mereu ce le-am spus: ca putem castiga.

Este greu de descris sentimentele jucatorilor, este incredibil. Capitanul nostru (Cristiano Ronaldo - n.red.) a facut un efort imens, are un spirit de echipa uimitor", a declarat Santos, dupa meci, citat de ESPN FC.

"A incercat de doua ori sa se intoarca pe teren, dar faptul ca a fost pe banca de rezerve a fost foarte important pentru noi. A crezut - ca si mine - ca seara aceasta este a noastra", a adaugat selectionerul portughez.

Citeste si reactia antrenorului Frantei, Didier Deschamps.

Portugalia a invins Franta dupa prelungiri, scor 1-0, si a castigat Campionatul European de fotbal, dupa o finala disputata duminica seara.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Portugalia devine astfel in premiera campioana europeana, dupa ce pierduse singura sa finala de pana acum, in 2004, pe teren propriu contra Greciei.

Lusitanii au castigat un singur meci in 90 de minute la acest EURO, in semifinale cu Tara Galilor, scor 2-0. In plus, trupa lui Fernando Santos devine prima din lume care castiga un turneu final dupa ce termina pe 3 in grupa sa, fara sa castige vreun meci.

Franta rateaza sansa unei triple pe propriul teren, dupa ce castigase EURO 1984 si CM 1998, ambele disputate la ea acasa.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#reactie Fernando Santos victorie Franta, #Fernando Santos Portugalia EURO 2016, #Portugalia castigat EURO 2016 , #stiri EURO 2016