Primii rusi condamnati la inchisoare dupa luptele violente de la EURO 2016: Ce explicatii au avut la tribunal

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 08:10
12853 citiri
Primii rusi condamnati la inchisoare dupa luptele violente de la EURO 2016: Ce explicatii au avut la tribunal
Foto: Hepta.ro

Justitia franceza a dictat primele condamnari la inchisoare pentru huliganii rusi care au participat la luptele violente de pe strazile orasului Marsilia inainte si dupa meciul cu Anglia, din weekendul trecut.

Trei fani ai nationalei Rusiei, Aleksei E., in varsta de 29 de ani, Sergei G. (33 ani) si Nikolai M. (28 ani), au primit condamnari cuprinse intre unul si doi ani de inchisoare, plus interdictii de a intra in Franta pentru doi ani.

Conform celor de la L'Equipe, cei trei rusi au fost arestati intr-un hotel din Mandelieu-la-Napoule, dupa ce au fost identificati in baza imaginilor surprinse de jurnalisti si de camerele de supraveghere din Marsilia ca participanti la incidentele violente.

Aleksei este fan al formatiei Lokomotiv Moscova si recidivist in ceea ce priveste asemenea incidente, fiind implicat si in cele din Praga, din noiembrie 2012. El a fost surprins de camerele video in apropierea suporterului englez batut cu bestialitate si care, in prezent, se afla in stare critica in spital. Rusul a preferat sa vorbeasca destul de putin, lasand acest aspect in seama avocatului sau, care a declarat ca s-a aflat "la locul nepotrivit in momentul nepotrivit".

Suporterul rus s-a limitat sa spuna ca "iubeste Franta" inainte de a fi condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Sergei este patronul unei companii de constructii din Rusia si a fost ceva mai vorbaret in sala de judecata. Acesta a povestit in fata judecatorului cum a vazut el incidentele din Marsilia, negand scenariul fanilor rusi care i-au "vanat" pe cei englezi si sustinand ca atat rusii, cat si englezii, au fost atacati de locanici.

"Am fost inconjurati din toate partile, erau lupte in fata si in spatele meu. Nu eram numai rusi, erau si englezi, si toti am fost atacati de francezi de origine araba, care au aruncat spre noi cu pietre si sticle. Noi nu am atacat pe nimeni, am ripostat doar pentru ca nu aveam unde sa fugim. Am venit in Franta ca sa sustinem Rusia, ne puteti acuza de asta. Puteti vedea in imagini ca am fost lovit, ca sangeram. Viata rusilor si a englezilor era in pericol! Am fost rusi si englezi impreuna...", a spus acesta.

Autoritatile franceze au anuntat ca un total de 323 de persoane au fost retinute dupa luptele de strada din Marsilia, Nisa si Lille

Marturia sa nu l-a ajutat foarte mult in instanta, el fiind condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu executare si avand apoi o interdictie de doi ani de a intra in Franta.

Nikolai lucreaza la o companie logistica din Rusia si, potrivit jurnalistilor francezi, are un fizic atat de impresionant incat i-a facut pe politistii care il escortau sa para mici. Acesta a acceptat si el sa isi povesteasca propria versiune asupra evenimentelor de la Marsilia.

Citeste mai mult despre luptele de strada din Marsilia

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

"Mancam la un restaurant din Portul Vechi, erau suporteri peste tot si n-am raspuns niciunei provocari. De altfel, medicii n-au gasit niciun semn de violente pe corpul meu." Nici Nikolai nu i-a convins pe magistrati, fiind condamnat la un an de inchisoare.

Cei trei rusi au fost dusi deja la inchisoarea Baumettes, din Marsilia, insa au la dispozitie 10 zile pentru a ataca aceste sentinte.

M.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#huligani rusi condamnati inchisoare, #rusi condamnati Euro 2016, #Euro 2016 lupte rusi , #Suporteri