S-au stabilit cele trei finale care vor decide ultimele trei echipe calificate la EURO 2024

Vineri, 22 Martie 2024, ora 06:26
2780 citiri
S-au stabilit cele trei finale care vor decide ultimele trei echipe calificate la EURO 2024
EURO 2024 începe pe 14 iunie în Germania

Ucraina sau Islanda va completa grupa naţionalei de fotbal a României la EURO 2024, după ce ambele formaţii s-au impus, joi seara, în semifinalele play-off-ului B pentru turneul final din Germania.

Ucraina a învins Bosnia-Herţegovina cu 2-1, la Zenica, după un final incredibil. Gazdele au deschis scorul prin autogolul lui Mikola Matvienko (57), care a deviat centrarea lui Dedic. Ucraina a crezut în şansa ei şi a reuşit să întoarcă scorul pe final. Roman Iaremciuk a egalat (85) la doar patru minute de la intrarea sa pe teren, iar Artem Dovbik a marcat golul victoriei (88), din centrarea aceluiaşi Iaremciuk.

Islanda a obţinut o victorie spectaculoasă la Budapesta, 4-1 cu Israelul. Eroul insularilor a fost Albert Gudmundsson, atacantul formaţiei Genoa, care a reuşit un hat-trick.

Israelul, fosta adversară a României în preliminarii, a deschis scorul prin ''veteranul'' Eran Zahavi (31 - penalty), dar Islanda a egalat prin Gudmundsson (39), din lovitură liberă. Peste doar trei minute nordicii au reuşit să treacă în avantaj, prin golul lui Arnor Traustason (42), după un corner executat de Gudmundsson.

Finalul meciului a fost unul dramatic: israelienii au ratat şansa egalării, după ce Zahavi a trimis pe lângă poartă din penalty (80), Gudmundsson a semna desprinderea insularilor după o fază rapidă (83), tot el închizând tabela (87), după ce portarul Glazer a respins şutul lui Thorsteinsson. Victoria Islandei a fost facilitată şi de faptul că Israelul a rămas în zece jucători din min. 73, când Roy Revivo a văzut cartonaşul roşu.

Ucraina va avea rol de echipă gazdă în finala play-off-ului B, la Wroclaw (Polonia). Câştigătoarea dintre Ucraina şi Islanda va completa Grupa E, în care se mai află România, Belgia şi Slovacia.

În finala play-off-ului A se vor înfrunta Polonia şi Ţara Galilor, ambele obţinând victorii clare în semifinale. Polonia a dispus de Estonia cu 5-1, dar balticii au jucat mai bine de o oră în zece oameni. Ţara Galilor a trecut de Finlanda cu 4-1. Câştigătoarea va completa Grupa D, din care mai fac parte Olanda, Austria şi Franţa.

Finala play-off-ului C le va opune pe Georgia şi Grecia. Georgia a dispus de Luxemburg cu 2-0, într-un meci în care oaspeţii au jucat ultima parte în inferioritate numerică. Grecia a surclasat Kazahstanul cu 5-0. Câştigătoarea acestui baraj va completa Grupa F, care le mai cuprinde pe Turcia, Portugalia şi Cehia.

Rezultate:

Play-off A - semifinale

Polonia - Estonia 5-1

Au marcat: Przemyslaw Frankowski 22, Piotr Zielinski 50, Jakub Piotrowski 70, Nicola Zalewski 74, Sebastian Szymanski 77, respectiv Martin Vetkal 79.

Cartonaş roşu: Maksim Paskotsi (Estonia) 27.

Ţara Galilor - Finlanda 4-1

Au marcat: David Brooks 3, Neco Williams 38, Brennan Johnson 47, Daniel James 86, respectiv Teemu Pukki 45.

Finala (26 martie)

Ţara Galilor - Polonia

Play-off B - semifinale

Bosnia-Herţegovina - Ucraina 1-2

Au marcat: Mikola Matvienko (autogol) 57, respectiv Roman Iaremciuk 85, Artem Dovbik 88.

Israel - Islanda 1-4, la Budapesta

Au marcat: Eran Zahavi 31 - penalty, respectiv Albert Gudmundsson 39, 83, 87, Arnor Traustason 42.

Eran Zahavi a ratat un penalty în min. 80 (şut pe lângă).

Cartonaş roşu: Roy Revivo (Israel) 73.

Finala (26 martie)

Ucraina - Islanda

Play-off C - semifinale

Georgia - Luxemburg 2-0

A marcat: Budu Zivzivadze 40, 64.

Cartonaş roşu: Maxime Chanot (Luxemburg) 58.

Grecia - Kazahstan 5-0

Au marcat: Anastasios Bakasetas 9 - penalty, Dimitris Pelkas 15, Fotis Ioannidis 37, Dimitris Kourbelis 40, Erkin Tapalov 87.

Finala (26 martie)

Georgia - Grecia

Quarterly Report - Editia 4

Două țări cer scut antiaerian pentru toate statele din UE. "Trebuie să fie un program care să răspundă acestei vulnerabilităţi majore a securităţii noastre"
Două țări cer scut antiaerian pentru toate statele din UE. "Trebuie să fie un program care să răspundă acestei vulnerabilităţi majore a securităţii noastre"
Polonia şi Grecia au cerut, joi, Uniunii Europene să se doteze cu un scut antiaerian, pentru a se proteja mai bine, în plin război între Rusia şi Ucraina, potrivit unui comunicat comun al...
Primul fotbalist din Superliga României care e sigur că va juca la Euro 2024
Primul fotbalist din Superliga României care e sigur că va juca la Euro 2024
Selecţionerul Georgiei, francezul Willy Sagnol, a anunţat miercuri lotul naţionalei Georgiei pentru turneul final al Euro 2024. În lot se află şi jucătorul Craiovei, Anzor Mekvabishvili....
#EURO 2024, #Polonia, #tara galilor, #Ucraina, #Islanda, #Georgia, #Grecia , #Euro 2024