Topul selecționerilor de la Euro 2024 în care Edi Iordănescu este pe locul 3

Duminica, 16 Iunie 2024, ora 14:45
1177 citiri
Topul selecționerilor de la Euro 2024 în care Edi Iordănescu este pe locul 3
Edi Iordănescu FOTO Facebook

Edward Iordănescu, antrenorul României la EURO 2024 şi cel care a obţinut calificarea fără înfrângere împreună cu tricolorii, este al treilea cel mai tânăr selecţioner de la turneul final, informează frf,ro.

Edi Iordănescu împlineşte duminică, 46 de ani, fiind astfel în top 3 cei mai tineri tehnicieni prezenţi la EURO 2024 din Germania. Este depăşit în această ierarhie specială doar de italo-germanul Domenico Tedesco, selecţionerul de 38 de ani al Belgiei, rivala noastră în grupă, şi de neamţul Julian Nagelsmann, la cârma primei reprezentative din ţara natală, deşi are doar 36 de ani!

La polul opus, cei mai în vârstă selecţioneri sunt cei ai Spaniei, Austriei şi Italiei. Este vorba de ibericul Luis de la Fuente (62 ani), germanul Ralf Rangnick şi italianul Luciano Spalletti (amândoi 65 de ani).

Din punct de vedere al duratei mandatului petrecut până acum pe banca reprezentativei pe care o pregăteşte la EURO 2024, Edi Iordănescu se află cumva la jumătatea topului continental. Pe locul 11, fiind în funcţie din ianuarie 2022.

Cei mai longevivi selecţioneri participanţi la turneul final sunt Didier Deschamp, pe banca Franţei din 2012, Gareth Soutghate care pregăteşte Anglia încă din 2016 şi Zlatko Dalic, selecţioner pentru Croaţia începând din 2017.

Cu 5 selecţioneri la EURO 2024, Italia este care furnizează cei mai mulţi oameni în funtea staff-urilor tehnice calificate.

Aceştia sunt antrenori ai Slovaciei, Italiei, Turciei, Ungariei şi Belgiei.

Oferta financiară de la FRF care l-ar fi umilit pe Edi Iordănescu: ”Mi se pare jenant, o jignire”
Oferta financiară de la FRF care l-ar fi umilit pe Edi Iordănescu: ”Mi se pare jenant, o jignire”
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecţionerul Edward Iordănescu, după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni...
Pedeapsa primită de fanii României de la UEFA după Euro 2024
Pedeapsa primită de fanii României de la UEFA după Euro 2024
Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA (CEDB) a a decis, miercuri, ca Federaţia Română de Fotbal (FRF) să fie sancţionată din cauza comportamentului rasist şi discriminatoriu al...
#EURO 2024, #selectioner, #Edi Iordanescu , #Euro 2024
  1. Pedeapsa primită de fanii României de la UEFA după Euro 2024
  2. Noua Zeelandă - Africa de Sud, prima confruntare-șoc la Jocurile Olimpice, la rugby. Echipa care tremură pentru calificare
  3. Dublă dramatică pentru echipa lui Răzvan Lucescu în Liga Campionilor. Cum s-a încheiat primul meci
  4. Un nou dezastru pentru Ucraina, după eșecul cu România de la Euro 2024. Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice
  5. Rapid și-a luat portar de la Celtic Glasgow: "Îmi plac provocările! Suporterii sunt extraordinari"
  6. David Popovici, interviu sincer înaintea Jocurilor Olimpice: "Acum mă cunosc 10 din 10 români"
  7. Decizie halucinantă la Jocurile Olimpice, cu românul Hațegan în cabina VAR. Rezultatul meciului Argentina - Maroc a fost schimbat după 2 ore de arbitrajul video VIDEO
  8. Motivul pentru care un mare atlet al Franței va purta fustă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”Dacă femeile au dreptul...”
  9. Lovitură pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Liderul mondial și-a anunțat retragerea
  10. CSO Voluntari și Dinamo și-au afat adversarele din European North Basketball League