Ziare.com

EuroMetropola: Romanii nu mai vor sa inchirieze locuinte in euro

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 12:15

   

EuroMetropola: Romanii nu mai vor sa inchirieze locuinte in euro
Aprecierea semnificativa a monedei unice din ultima perioada a dus la o schimbare in strategia negocieri contractelor de inchiriere, clientii preferand sa plateasca chiria in lei, pentru a se asigura ca nu vor exista diferente mari de la o luna la alta, sustin consultantii EuroMetropola.

Acestia sustin ca deprecierea leului in raport cu euro a dus la o cresterea a chiriei cu 15% fata de vara anului trecut, pentru contractele deja incheiate. Astfel, daca, de exemplu, in iunie 2008 pentru un apartament de lux cu 3 camere din Sos. Nordului chiria era de 10.980 lei (contravaloarea a 3.000 euro), acum chiriasul trebuie sa-i achite proprietarului 12.810 lei.

Pentru a evita astfel de situati, noile contractele se incheie pe o perioada de timp mai scurta, de 8-10 luni.

"Este un paradox, toata lumea se asteapta acum la ieftiniri pe toate segmentele din piata imobiliara, insa deprecierea leului nu face decat sa scumpeasca anumite proprietati, un fenomen care dezvolta abilitatile de negociere ale potentialilor clienti", subliniaza cei de la EuroMetropola.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit consultantilor imobiliari, chiriasii au in aceasta situatie o posibilitate de a renegocia contractul de inchiriere, insa, dupa cum era de asteptat, cei mai multi proprietari exclud aceasta varianta.

"Proprietarii au devenit mai flexibili la semnarea unui nou contract de inchiriere si, in multe situatii, acestia accepta o clauza prin care se prevede ca valoarea chiriei sa ramana fixa pe toata durata contractului, ceea ce nu inseamna ca la jumatate contractului, valoarea chiriei nu s-ar putea renegocia in jos, dat fiind faptul ca fiecare parte isi apara interesele", au mai adaugat consultantii EuroMetropola.

Citeste mai multe despre chirii plata in lei perioada contract
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EUROMETROPOLA - agentie imobiliara falimentara

Agentia EUROMETROPOLA se confrunta cu mari dificultati financiare, chiar la inceput de an concediind o mare parte din angajatii permanenti si ramanand doar cu cei ce lucreaza pe comision, adica zero deoarece tranzactiile imobiliare sunt neexistente.
Cu datorii foarte mari, fara personal competent si profesionist agentia EUROMETROPOLA pare fi urmatoarea victima a crizei financiare.
Surse din cadrul agentiei reclama faptul ca salariile nu au mai fost platite de peste doual luni de zile.

 

E normal sa platesti chiria in lei si nu in euro!

De ce trebuie sa platesti mai mult in fiecare luna,daca euro sau $ creste?! Salariul meu nu creste in fiecare luna! Ca sa-si faca burta mare cei care au zeci de apartamente la inchiriat? Pe ei sa nu-i afecteze cu nimic criza? Or au platit prea mult pt apartamente si acum preturile lor scad si incearca sa-si scoata palaria prin chirii mari? La mesajul meu vor sari cei vizati...propietarii de apartamente....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor