Investitorii dau navala la terenurile mari din jurul Capitalei

Luni, 25 Februarie 2008, ora 15:57
1538 citiri
Investitorii dau navala la terenurile mari din jurul Capitalei

Interesul dezvoltatorilor pentru terenurile mari de peste 10 hectare din zonele limitrofe Capitalei este tot mai mare. Aproximativ 60% dintre acestia aleg sa aloce fonduri pentru constructii rezidentiale si doar 40% pentru sectorul de logistica, sustin reprezentantii companiei EuroMetropola, citati de NewsIn.

Acestia afirma ca dorinta dezvoltatorilor de a obtine profituri mari a fost si continua sa ramana tot mai ridicata. In acest sens, se investesc banii in terenuri pentru a le valorifica ulterior sau pentru a obtine castiguri importante prin dezvoltarea de proiecte rezidentiale sau de logistica.

Investitorii nu aleg orice fel de terenuri, ci achizitioneaza suprafete de zeci de hectare, chiar daca acestea sunt disponibile intr-un numar limitat. In ceea ce priveste clientii dornici de a intra in posesia terenurilor mari din zonele limitrofe Capitalei, reprezentantii EuroMetropola spun ca mai multe cereri vin din partea investitorilor care sunt dispusi sa isi plaseze banii in terenuri pentru o perioada mai indelungata de timp.

Terenurile de 30-50 hectare si chiar peste 100 hectare sunt disponibile in localitati precum Saftica, Cosoba, Joita, Fundulea si Frumusani, iar pretul lor depinde de pozitia si configuratia terenului.

"Balotesti este o alta zona de interes datorita apropierii de DN1 si de Autostrada Bucuresti - Ploiesti. Aici, suprafetele de 35 - 45 hectare se ofera spre tranzactionare cu pretul de 50 euro/mp. Un loc important pe harta investitiilor il ocupa si zona de sud, localitatea Popesti - Leordeni, unde la un km de DN 4 se afla un teren de 41 hectare oferit spre vanzare la pretul de 33 euro/mp", au mai spus specialistii EuroMetropola.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#cartiere, #terenuri, #investitori , #stiri Eurometropola