Articol citit de 17677 ori
ASPIRATII 7INVESTITII
De ce Romania nu poate lipsi din "nucleul dur" al UE
ne-am integrat sa putem imigra fara viza asta e realitatea dura romaneasca un curs valutar neprietenos si sute de mii de romani imprumutati la bancile straine pentru supravietuire in tara lor natala chriasi la banci straine nu e ceea ce s-a votat dupa revolutia din 89 unde cascavalul l-au mancat calsa burghezo mosiereasca post revolutie, metoda vanzarii pe un dolar nu avem ce face cu industria vezi metoda mebo, marea cuponiada pe actiuni si vanzari cu dedicatie, precum sidex galati petrom, azomures tractorul brasov semanatoarea roman aro santiere navale si demolarea industriei aeronautice,fabrica de masini grele speciale ,locomotive si vagoane cai ferate santierul naval oltenita si mangalia etc fara a pune ceva in loc singura care a rams in picioare dacia pitesti ce are export de maisni , datorita faptului ca romanu e satisfacut de masini second hand din europa ieftine dar rable ce scot fum toxic mediului incojurator,
Asa este, Romania ar trebui sa fie mai bine pozitionata in UE!
Pentru ca e o tara destul de mare, cu mare importanta geostrategica! Si atunci de ce nu e? Pentru ca Macovei face circ in PE pe chestii inventate? Pentru ca Iohannis nu e ca ungurul Orban ci un simplu Yes Man in fata liderilor UE? Pentru ca inca mai suntem condusi de ambasade?
Astept clipa cand la Cotroceni nu va mai fi un santajabil! E foarte important!
50%
Ok, deci treaba e pe jumatate facuta, adica noi vrem. Mai ramane sa se realizeze si cealalta jumatate adica sa vrea si ei...
Mai in serios ma tem ca totul se va decide la nivel de bani si aici stam prost, chiar foarte prost as zice.
De acord cu distinsul autor, dar cred ca avem o problema:
Chiar daca prin pozitia sa geostrategica si prin experienta sa Romania satisface acele conditii care sa o recomande ca un partener din nucleul dur al UE, ce ne facem cu o buna parte din clasa politica romaneasca, care este foarte departe chiar si de principiile democratiei ? Ca sa dau numai un exemplu, ce ne facem cu parlamentarii condamnati penal si cu incercarile guvernului actual si ale parlamentului actual de a-i face scapati pe politicienii corupti ? Exista acum in tara atacuri foarte grave la justitite; cum rezolvam aceasta problema ? Chiar si la asocierea unor persoane exista foarte mare reticenta in a te asocia cu niste "penali" !
mda!
in esentza entuziasmul UE spre est a fost curmat de interventzia brutala a rusiei. se pare ca UE 'got the message'. in contextul actual romania se pozitzioneaza cum a facut dea lungul timpului; paznicul de la poarta europei(UE). are un bun CV cu dovezi de secole cand mircea cel batran, mihai viteazu, stefan cel mare, vlad tzepes au pazit europa sa nu fie deranjata de la 5 o'clock tea.
este o buna sansa ca romania sa primeasca jobul. succes!
dl diaconescu
ne "delecteaza" cu un articol in placutul limbaj de lemn al politicianului care nu are mare lucru de spus. ca sa nu mai spunem ca e total pe langa. nucleul dur al ue cred ca incepe sa regrete, in ciuda beneficiilor si la presiunea propriilor cetateni, largirea pripita a ue. tocmai de aceea vrea sa ridice un fel de bariera in calea neseriosilor pe care deja i-a acceptat la masa si care au doar pretentii nu si contributii palpabile si in plus mai sunt si impredictibili. ai da afara, cum ar fi normal, ar duce la disolutia ue.
romania nu are cum sa faca parte din nucleul dur (in ciuda poate a vointei declarate) datorita neapartenentei la euro si spatiul schengen si neputintei de a prezenta un termen realist pentru atingerea acestor obiective. hai sa nu ne mai amagim cu cel rol am putea noi juca. aparitia acestei abordari (europa cu mai multe viteze) a aparut datorita unor tari membre ue ca noi, noi suntem elevul mediocru si incorigibil care strica media clasei si de care ue vrea cumva sa scape fara a-l da afara. romania va deveni un membru ue fara nici un fel de influenta. putem schimba situatia doar cu schimbari radicale interne. or astea eu nu cred ca sunt posibile pana cand generatiile nascute inainte de 1990 nu vor disparea fizic din peisaj. deci mai vorbim dupa 2050.
Cred ca ar trb sa mai citesti odata;
personal sunt de acord, cu mentiunea ca si si d-ta ai oleaca de dreptate!