Angela Merkel este considerata cel mai competent candidat la postul de cancelar - sondaj

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 17:40
2298 citiri
Angela Merkel este considerata cel mai competent candidat la postul de cancelar - sondaj

Cancelarul Angela Merkel se bucura de increderea germanilor in ceea ce priveste capacitatile sale de politician, indica un sondaj de opinie realizat de institutul Emnid, care subliniaza sprijinul puternic fata de sefa conservatorilor cu cateva zile inainte de alegerile federale, ce vor avea lor pe 24 septembrie.

Emnid a intervievat alegatori germani, in cadrul unui sondaj realizat pentru postul de televiziune N24, in legatura cu nivelul de competenta al candidatilor pentru postul de cancelar din partea celor sase mari partide din diferite zone politice.

Citeste si Alegerile germane intre moartea pasiunii si extremism

Merkel se afla pe primul loc la aproape fiecare domeniu politic, surclasandu-l pe tema Europei chiar si pe fostul presedinte al Parlamentului European Martin Schulz, candidat din partea Partidului Social-Democrat (SPD). Candidata partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, intruneste cele mai mici punctaje in toate domeniile.

Astfel, potrivit sondajului, 55% dintre cei chestionati au ales-o pe Angela Merkel drept candidat cu competente economice, ea fiind urmata de Christian Lindner, presedintele Partidului Liber-Democrat (FDP), cu 32%, in timp ce Martin Schulz se claseaza pe locul al treilea, cu 31%. Cem Oezdemir, din partea partidului "Verzii" (ecologistii), intruneste 17%, Sahra Wagenknecht (Partidul Stangii) - 12%, iar Alice Weidel (AfD) - doar 6%.

Cu toate ca Schulz nu a fost activ pe scena politica germana in ultimii ani datorita indelungatei sale cariere la Parlamentul European, el nu este considerat mai competent decat dna Merkel in ceea ce priveste politica europeana. Astfel, 59% dintre respondenti o considera pe Angela Merkel ca fiind competenta la acest capitol, 46% pe Schulz, care este urmat de Oezdemir (21%), Lindner (18%), Wagenknecht (12%) si Weidel (5%).

Desi politica dnei Merkel privind criza refugiatilor a fost puternic criticata, sunt mai putini cei care cred ca opozantii politici ai cancelarului pot avea o politica mai solida in ce priveste refugiatii decat a avut ea. La acest capitol, Angela Merkel este considerata competenta de catre 52% dintre cei intervievati, fiind urmata de Schulz (35%), Oezdemir (28%), Wagenknecht (22%), Lindner (19%) si Weidel (11%).

Justitia sociala este singurul capitol in care Schulz este perceput ca avand cel mai inalt grad de competenta, comparativ cu Merkel.

"Este timpul pentru mai multa justitie", acesta este motto-ul cu care SPD si-a facut campanie pentru alegeri. Schema de asigurari pentru cetateni propusa de Schulz, renuntarea la limitarea temporala, considerata nefondata, a locului de munca, precum si eliminarea exceptarilor de la salariul minim, toate acestea i-au convins pe participantii la sondaj: 44 % il considera pe Martin Schulz ca fiind competent, in timp ce Angela Merkel intruneste 40 %.

Referitor la competentele privind politicile de mediu, candidatul ecologist Oezdemir este considerat cel mai capabil, fiind preferat de 49% dintre cei intervievati. El este urmat de dna Merkel (39%), Schulz (24%), Wagenknecht (16%), Lindner (15%) si Weidel (6%).

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii
Kogaion78
rank 1
nu hitler ????....doar hitleritza asta soft pinkkkk ?????......