Atac la Londra: Care sunt marile semne de intrebare

Joi, 23 Martie 2017, ora 13:25
5657 citiri
Atac la Londra: Care sunt marile semne de intrebare
Foto: Ziare.com

Dupa atacul de miercuri, din inima Londrei, stim mai multe lucruri despre modul in care s-a produs, numarul celor morti si al celor raniti, insa prea putine despre atacator si ce a stat in spatele acestui act.

The Sydney Morning Herald trece in revista lucrurile pe care inca nu le stim despre atacul de la Londra.

In primul rand - si ceea ce foarte multi se intreaba: care este identitatea atacatorului? Acest lucru nu este deocamdata cunoscuta publicului, cu toate ca un comisar de la Scotland Yard, Mark Rowley, a spus ca autoritatile ii stiu identitatea, insa aceasta nu a fost dezvaluita.

Nici motivul atacului nu este cunoscut. Desi politistii au spus ca ei cred ca atacatorul s-a inspirat din terorismul international, nu exista inca dovezi despre motivul acestuia. Actul terorist nu a fost revendicat pana acum nici de Statul Islamic si nici de vreo alta grupare similara. Ipoteza de lucru a anchetatorilor este ca a avut legatura cu terorismul islamic, potrivit ministrului britanic al Apararii, Michael Fallon.

O alta intrebare este daca atacatorul a actionat singur. Rowley a spus ca politia lucreaza la ipoteza ca barbatul a fost singurul atacator, insa continua investigatiile.

Nu in ultimul rand, nu se stie nici identitatea tuturor victimelor.

The Independent scria, joi dimineata, ca una dintre victime este Aysha Frade, profesoara de limba spaniola, in varsta de 43 de ani, care mergea sa-si ia copiii de la scoala atunci cand a avut loc atacul.

De asemenea, The New York Times noteaza ca, printre lucrurile care nu sunt cunoscute, este si gravitatea ranilor victimelor atacului.

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Miercuri seara, bilantul mortilor era de cinci, inclusiv atacatorul, insa a fost apoi revizuit la patru. De asemenea, autoritatile britanice au anuntat ca sapte persoane au fost arestate.

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

De asemenea, cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor, dupa ce acesta a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic si a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului.

Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#semne de intrebare atac Londra, #necunoscute atac Londra, #informatii atac Londra, #atac terorist pod Londra , #atac la Londra
Comentarii