Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 21:55
19125 citiri
Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)
Foto: Captura video Twitter/BBC

O lume intreaga e cu ochii pe Londra, unde miercuri 4 oameni au murit si cel putin 20 au fost raniti, printre care si 2 romani. Au avut loc o serie de incidente despre care s-a crezut initial ca nu au legatura. In cele din urma politia britanica a stabilit ca toate au avut acelasi autor, care a fost impuscat mortal.

Dar iata cum au stat lucrurile si cum a inceput totul. BBC a postat pe Twitter o inregistrare in care se poate vedea cum oamenii alearga speriati pe strada, aproape de Parlamentul britanic. Politistii pot fi auziti strigand trecatorilor sa fuga.

"Plecati, plecati, miscati-va!", striga agitat un politist, gesticuland inspre trecatori.

Oamenii alearga, dar multi nu stiu de ce.

Nimeni nu intelege ce se intampla, masinile de politie se deplaseaza in viteza cu sirenele pornite, iar un elicopter poate fi vazut survoland zona.

Unii oameni se opresc si incearca sa filmeze sau sau faca poze cu telefonul, nerealizand gravitatea situatiei. Afla apoi ca cineva a fost impuscat. Vorba merge din gura in gura, in timp ce politia evacueaza strazile de langa Parlament.

Cu putin timp inainte, un SUV gri intrase in trecatori, pe podul Westminister. Mai tarziu avea sa se afle ca doua persoane au murit pe loc si mai multe au fost ranite, unele foarte grav.

Dupa ce a iesit de pe pod, masina a intrat in gardul Parlamentului. Un barbat a iesit din ea si a incercat sa forteze intrarea in Parlament: un individ cu varsta de circa 40 de ani, cu trasaturi asiatice, inarmat cu un cutit cu o lama lunga de 20 de centimetri.

Politia a intervenit imediat, insa un ofiter a fost injunghiat si a murit apoi. Alti trei politisti au fost de asemenea raniti inainte ca barbatul, inca neidentificat, sa fie impuscat mortal.

Nu se cunosc intentiile barbatului, nu se stie motivatia acestuia. Cert este ca in momentul atacului, in cladirea Parlamentului era in desfasurare sedinta Camerei Comunelor. Politia trateaza incidentul ca pe unul terorist.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#video atac Londra miercuri, #video impuscaturi Londra, #atac Parlament Londra video , #atac la Londra