Atac la Londra: Povestea incalcita a teroristului. Care era numele sau real

Vineri, 24 Martie 2017, ora 17:22
3877 citiri
Atac la Londra: Povestea incalcita a teroristului. Care era numele sau real
Foto: Ziare.com

Dupa ce a dat publictatii numele de Khalid Masood, ca fiind al atacatorului de la Londra, politia britanica a revenit, afirmand ca acesta era doar un pseudonim, si a indicat, joi seara, un alt nume, Adrian Russell Ajao. A anuntat si ca, de-a lungul timpului, acesta a avut mai multe pseudonime.

Povestea devine extrem de incalcita, mai ales ca tot joi seara se vehicula un alt nume, Adrian Elms. BBC si The Telegraph au aflat insa ca atacatorul din Londra s-a nascut ca Adrian Russell Elms in Dartford, Kent. Cum insa mama sa s-a casatorit cativa ani mai tarziu, numele ei de familie a devenit Ajao, nume de familie pe care l-a folosit in scoala si baiatul ei.

Dupa ce s-a convertit la islam, acesta a devenit Khalid Masood.

"Era foarte destept, foarte bun la chimie"

Despre Adrian Russell Ajao isi aminteste un fost coleg de scoala al acestuia. Kenton Till a povestit pentru Daily Telegraph ca Adrian era un copil "extrem de popular, destept si foarte sportiv". A furnizat presei si o fotografie din vremea scolii, din 1980, in care poate fi vazut Adrian la varsta de 15 ani.

Foto: Huntley School

"Am fost destul de apropiati cativa ani", a povestit acesta, mentionand ca fotografia a fost realizata in timpul unui turneu de fotbal.

"Adrian era un foarte bun fotbalist, unul dintre cei mai buni jucatori din scoala. Era unul dintre acei copii extrem de populari. Avea o personalitate puternica si toata lumea il placea", mai spune fostul sau coleg.

"Era foarte destept si foarte bun la chimie. Cred ca voia sa faca ceva legat de asta dupa terminarea scolii. Am pierdut pana la urma legatura", mai spune acesta.

Ultima intalnire cu Adrian a fost la un Revelion, la o petrecere pe care Kenton o organizase la el acasa. Adrian a venit cu un grup mai mare de tineri, dar pentru ca toti bausera, parintii lui Kenton nu i-au primit. Cei doi nu s-au mai intalnit niciodata apoi.

De Masood si-a amintit si managerul hotelului Preston Park din Brighton, unde barbatul s-a cazat in noaptea de dinainte de atac. Saveur Toumi isi aminteste ca Masood "zambea si glumea" si nu si-a ascuns niciun moment identitatea sau adresa.

Vineri a iesit la iveala ca atacatorul de la Londra, in varsta de 52 de ani, nascut in Kent, era casatorit cu Rohey Hydara si era tatal a trei copii. Joi, presa britanica a scris ca partenera autorului atacurilor a fost arestata.

In urma atacurilor de la Londra au murit 5 persoane, printre care si autorul lor, fiind ranite alte 40, printre care si doi romani, o femeie si un barbat. Femeia a fost operata pe creier, pentru a-i fi indepartat un cheag de sange, si mutata la alt spital, pentru ca are probleme si cu plamanii. In prezent, aceasta este in stare grava, dar stabila. Au fost inregistrate insa "unele evolutii poztive" in starea ei, a transmis vineri Ambasada Romana de la Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#nume autor atentate Londra, #identitate atacator Londra, #poza terorist Londra, #detalii autor atacuri Londra , #atac la Londra