Austria cere persoanelor care calatoresc sa prezinte un test PCR negativ la COVID-19, facut cu maximum 72 de ore inaintea sosirii

Vineri, 05 Februarie 2021, ora 15:46
2453 citiri
Austria cere persoanelor care calatoresc sa prezinte un test PCR negativ la COVID-19, facut cu maximum 72 de ore inaintea sosirii
Case in Austria FOTO Unsplash

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca toate persoanele care calatoresc in Austria trebuie sa prezinte, din 10 februarie, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

"Masurile adoptate anterior raman in vigoare, respectiv obligativitatea inregistrarii online, anterior intrarii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit "Pre-Travel-Clearance - PTC" si efectuarea unei perioade de carantina de 10 zile.

Perioada de carantina poate fi suspendata dupa prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea in Republica Austria", mai transmite institutia.

Cum calatorim in Austria

Noile masuri vor intra in vigoare incepand cu data de 10 februarie 2021 si se vor aplica pana la data de 28 februarie 2021.

In situatia in care testul pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat in cel mult 24 de ore de la data intrarii pe teritoriul Republicii Austria.

"Documentul care atesta efectuarea testului trebuie sa contina: numele si prenumele persoanei testate, data nasterii, data si ora prelevarii probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnatura persoanei care a efectuat testul, stampila institutiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR", arata un comunicat de presa al MAE.

Masurile anterioare raman in vigoare

Ministerul precizeaza ca "masurile adoptate anterior raman in vigoare, respectiv obligativitatea inregistrarii online, anterior intrarii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit "Pre-Travel-Clearance - PTC" si efectuarea unei perioade de carantina de 10 zile.

Perioada de carantina poate fi suspendata dupa prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea in Republica Austria".

MAE aminteste ca documentul denumit "Pre-Travel-Clearance - PTC" este disponibil la pagina de internet: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.

Calatorii trebuie sa prezinte confirmarea inregistrarii online, in format electronic sau tiparit.

Formularele necesare

In situatia in care nu este posibila inregistrarea online, in mod exceptional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat si semnat olograf.

Formularul, disponibil in limba germana sau engleza, poate fi descarcat la:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833004.html;

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833005.html.

Totodata, MAE aminteste ca tranzitul este permis in regim permanent, fara oprire (innoptare) pe teritoriul Republicii Austria, fara aplicarea masurii de carantina/izolare sau test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, daca deplasarea spre statul de destinatie este justificata credibil.

Autoritatile pot solicita prezentarea unor documente care sa asigure intrarea in statul de destinatie: acte de domiciliu, rezidenta, drept de sedere, contract de munca sau orice alta dovada a necesitatii intrarii, de exemplu adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Austria, #test COVID, #test PCR, #calatorie , #Austria