Ani grei de închisoare dictați de justiția subordonată regimului Lukașenko, pentru doi lideri ai opoziției din Belarus

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 16:43
2217 citiri
Ani grei de închisoare dictați de justiția subordonată regimului Lukașenko, pentru doi lideri ai opoziției din Belarus
Cei doi opozanți sunt închişi de 11 luni FOTO Realitatea.md

Regimul Lukasenko a condamnat-o luni la 11 ani de închisoare pe opozanta Maria Kolesnikova, una din figurile importante ale mişcării de contestare din vara lui 2020. Sentinţa este cea mai recentă măsură din campania de reprimare a opoziţiei.

Condamnarea sa şi a unui alt acuzat, Maxim Znak, acesta din urmă la zece ani de detenţie, au fost anunţate de serviciul de presă al lui Viktor Babariko, un alt opozant închis pentru care au lucrat cei doi.

Ei au fost judecaţi pentru complot în vederea preluării puterii şi pentru îndemnuri la acţiuni care aduc atingere securităţii naţionale.

Procesul celor doi opozanţi, închişi deja de 11 luni, a debutat la începutul lui august şi s-a desfăşurat cu uşile închise, astfel că nu a scăpat public niciun detaliu, mai ales că cea mai mare parte a organizaţiilor media independente, ONG-urilor şi mişcării de opoziţiei a fost supusă unei represiuni permanente de mai multe luni.

Conform unor imagini difuzate luni de conturi de pe serviciul de mesagerie Telegram, Maria Kolesnikova, în vârstă de 39 de ani, surâzătoare, a făcut semnul inimii cu mâinile încătuşate în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor. Semnul a fost unul din gesturile de mobilizare din timpul mişcării de contestare din 2020, relatează Realitatea.md

#opozitie, #Belarus, #condamnare, #lideri , #Belarus