Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avertisment oficial in Belgia: Luptatori ai Statului Islamic au plecat inarmati din Siria catre Europa

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 14:17
10205 citiri
Avertisment oficial in Belgia: Luptatori ai Statului Islamic au plecat inarmati din Siria catre Europa
Foto: Hepta.ro

Combatanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (ISIL) ar fi parasit Siria, intr-o barca, pentru a veni in Europa, cu arme, ca sa comita atentate, a avertizat Organismul de coordonare pentru analiza amenintarilor (OCAM) din Belgia, intr-un mesaj trimis tuturor sectiilor de politie din tara.

Potrivit avertizarii, luptatorii au parasit Siria cu aproximativ o saptamana si jumatate in urma pentru a ajunge in Europa via Turcia si Grecia, cu barca, fara pasaport.

Acestia s-au separat in doua grupuri, unul spre Belgia si altul spre Franta, pentru a merge si comite atentate in grupuri de doi, se spune in mesajul citat miercuri de publicatia belgiana Derniere Heure.

Militantii islamisti s-ar afla deja in posesia armelor necesare si actiunea lor ar fi iminenta.

In Belgia ar fi vizate trei obiective: un mare centru comercial din Bruxelles, un restaurant (nelocalizat) al unui lant american fast-food si o tinta politieneasca de tipul unui comisariat (nelocalizat).

Lista cu potentiale tinte este cu mult mai mare, printre acestea figurand familia regala, mai multi ministri, porturi si aeroporturi, mijloace de transport, peste 15 ambasade si sedii de organizatii europene si internationale, adunari masive de persoane in timpul Euro 2016, in spatii publice unde sunt amplasate ecrane gigant.

Directorul OCAM, Paul Van Tigchelt, a confirmat informatia, dar a incercat sa o relativizeze.

"OCAM primeste tot felul de informatii. De cele mai multe ori, acestea sunt date brute. Misiunea noastra este ca, in colaborare cu partenerii nostri, sa le contextualizam, sa le analizam si sa le verificam fiabilitatea. Pentru moment nu este nevoie sa crestem nivelul de amenintare in legatura cu tintele mentionate", a dat asigurari acesta.

OCAM mentine nivelul 3 grav de alerta terorista in Belgia, care corespunde unei amenintari "posibile si probabile".

Centrul de criza de la Bruxelles a recomandat de saptamana trecuta autoritatilor administrative de pe intregul teritoriu sa ia in considerare posibilitatea de a amana sau anula evenimente majore din localitatile lor.

Belgia este sub alerta terorista dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris urmate de cele din 22 martie de la Bruxelles, ambele revendicate de Statul Islamic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Stat Islamic Belgia atentate , #Bruxelles