Florin Citu, in vizita de lucru la Bruxelles. Se va intalni cu liderii UE, dar si cu Dacian Ciolos, Adina Valean si Mircea Geoana

Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:34
2714 citiri
Florin Citu, in vizita de lucru la Bruxelles. Se va intalni cu liderii UE, dar si cu Dacian Ciolos, Adina Valean si Mircea Geoana
Premierul Romaniei, Florin Citu FOTO Guvernul Romaniei

Premierul Florin Citu efectueaza o vizita de lucru la Bruxelles in perioada 11 - 12 februarie, informeaza Guvernul. Seful Executivului va avea intalniri cu presedintii Consiliului European Charles Michel, Comisiei Europene Ursula von der Leyen, si al Parlamentului European David Sassoli, precum si cu vicepresedintii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager si Valdis Dombrovskis.

"Programul vizitei include intrevederi cu principalii lideri europeni, intre care presedintii Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si al Parlamentului European, David Sassoli, precum si cu vicepresedintii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager si Valdis Dombrovskis.

De asemenea, prim-ministrul Florin Citu are programate intalniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Valean, si cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana.

Agenda vizitei include si intrevederi cu reprezentanti ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Ciolos si liderul Grupului S&D, Iratxe Garcia Perez", a transmis Guvernul, intr-un anunt de presa.

Astfel, potrivit agendei oficiale, premierul Florin Citu va avea joi, de la ora 12.15, ora locala, o intrevedere cu liderul Grupului S&D din Parlamentul European Iratxe Garcia Perez, de la 12.45 se va vedea cu liderul grupului RENEW din Parlamentul European Dacian Ciolos, de la ora 14.00 cu vicepresedintele executiv al Comisiei Europene Frans Timmermans, de la 15.00 cu presedintele Parlamentului European David Maria Sassoli si de la 15.45 se va intalni cu liderul grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber.

De asemenea, de la ora 16.30, seful Guvernului va avea o intrevedere cu vicepresedintele executiv al Comisiei Europene Margrethe Vestager, de la 17.30, ora locala, cu Adina Valean, comisarul european pentru transport si de la 18.30 cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoana.

Anunturile facute de Citu inainte de plecarea la Bruxelles

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri, 10 februarie, ca a discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor, iar efortul suplimentar este de 8 miliarde de lei.

"Azi am discutat despre Ordonanta de urgenta pentru a reduce cheltuielile structurale. Aceasta este inca in avizare. A fost in prima lectura", a precizat premierul Florin Citu.

Premierul a precizat ca de la 1 ianuarie 2022 va creste punctul de pensie.

"In prezent, 1.442 de lei este valoarea punctului de pensie, mai mare decat punctul mediu de pensie pe parcursul anului trecut. Efortul cu pensiile este de peste 19 miliarde de lei in 2021 si 2022. Este nevoie de masuri structurale", a mai precizat Florin Citu.

 • Citește și:
  Ce funcție poate primi Nicolae Ciucă după ce PSD va prelua guvernarea. Alina Gorghiu se arată dispusă la sacrificiu pentru șeful PNL
  Ce funcție poate primi Nicolae Ciucă după ce PSD va prelua guvernarea. Alina Gorghiu se arată dispusă la sacrificiu pentru șeful PNL
  Președintele interimar al Senatului Alina Gorghiu a declarat într-un interviu pentru Profit News că după rotativa premierilor care va avea loc anul viitor, Nicolae Ciucă nu va pierde șefia...
  Cum și-a propus Bruxellesul să facă bani de pe urma rușilor și să îi doneze Ucrainei
  Cum și-a propus Bruxellesul să facă bani de pe urma rușilor și să îi doneze Ucrainei
  Comisia Europeană a propus miercuri confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, explorând opţiuni legale cu partenerii UE pentru a compensa...