Ziare.com

UE va putea sa amendeze tarile care cheltuiesc prea mult

de Lucian Lumezeanu
Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 16:41

   

UE va putea sa amendeze tarile care cheltuiesc prea mult
Consiliul European a decis vineri ca Uniunea Europeana sa poata amenda tarile care imprumuta sau cheltuiesc prea mult si care afecteaza astfel stabilitatea financiara a zonei euro.

Decizia acestui for care-i reuneste pe sefii de stat si de guvern ai tarilor din Uniunea Europeana este una dintre masurile menita sa previna o noua criza economica de felul celei izbucnite in Grecia si care ameninta sa ruineze economiile statelor care folosesc moneda euro, informeaza BBC News.

Pe langa aceasta masura, Consiliul European a mai hotarat ca UE sa poata controla bugetele statelor nationale, sa emita avertizari pentru politici economice iresponsabile si sa creeze un fond permanent pentru sustinerea monedei euro.

Conducatorii europeni au mai decis si ca bugetul UE sa inregistreze doar o crestere de 2.9% si nu de 5.9%, cum era stabilit.

Consiliul Europeana e o institutie care decide marile orientari ale Uniunii Europene, dar nu poate legifera. In schimb, propunerile sale sunt preluate de Comisia Europeana, care face proiecte de legi ce urmeaza sa fie apoi votate de Consiliul de Ministri al UE, unele impreuna cu Parlamentul European.

Citeste mai multe despre UE verificare bugete consiliul european
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INCET SI SIGUR, CATRE DISPARITIA STATULUI NATIONAL!

Mai ramane ca bancile nationale sa fie subordonate U.E. si am terminat cu independenta nationala! Tarile de azi vor deveni o carpa pe care o arunci sau o insusesti, dupa interesul creditorului! Cum se spune pe la noi, "pestele cel mare il inghite pe cel mic"!

 

Independenta nationala

Nu inteleg ce beneficii extraordinare ai de urma statului national. Cel putin in istoria recenta a Europei si, cu siguranta in toata istoria Romaniei, deciziile bune si reformatoare au fost luate impotriva "statelor nationale" si chiar impotriva vointei popoarelor,( cu exceptia comunismului, dar si aici e discutabil pt. ca initial comunismul impus in Europa de Est semana mai mult cu nationalismul rus). Din fericire deciziile sunt luate de elite, care sunt la fel peste tot si care au o viziune ceva mai larga decat "pusca si cureaua lata!".
Asa ca diparitia statului national nu e nici o nenorocire daca aduce bunastare si un grad mai mare de democratizare. Prefer sa-mi faca legea un birocrat la Bruxelles decat un dobi.toc autohton care nu mai pridideste sa-mi arate cat e de patriot in timp ce umbla sa-si imbogateasca fratii, cumnatii, nasii, cumetrii si jupanii. Cam asta e nationalismul !

Buna asta

Qr sa mai aiba o justificare la "taieri".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor