Bulgarii au inchis Sofia in weekendul de Paste

Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 07:31
4861 citiri
Bulgarii au inchis Sofia in weekendul de Paste
Foto: Arhiva Pixabay

Bulgaria a interzis, joi seara, locuitorilor capitalei Sofia sa paraseasca orasul pentru lungul weekend de Pastele ortodox, dupa o crestere a numarului cazurilor de COVID-19 in tara, una din cele mai putin lovite din Europa.

"Cu incepere de la miezul noptii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau iesire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri", a anuntat ministrul Sanatatii, Kiril Ananiev, intr-o conferinta de presa, relateaza AFP.

Derogari sunt acordate camioanelor transportand marfuri si masinilor de salvare, a precizat el.

Angajatii care trebuie sa mearga la locul de munca vor avea permisiunea, numai intre anumite ore si pe baza unui document justificativ.

Restrictia a fost impusa dupa ce numerosi locuitori din Capitala au decis miercuri si joi sa plece cu masinile in provincie pentru weekendul de Pastele ortodox.

Pana in prezent, bulgarii au avut dreptul sa se deplaseze, pe baza unor acte doveditoare, la locul de munca, din motive medicale sau pentru a acorda ajutor unei rude bolnave.

Ministrul de Interne, Mladen Marinov, a denuntat insa faptul ca multi bulgari au prezentat acte falsificate de derogare. "Peste 5.000 de soferi au fost intorsi din drum pentru ca nu au putut justifica necesitatea deplasarii lor", a criticat el.

Bulgaria este deocamdata una dintre tarile europene cele mai putin afectate.

Ea a fost una dintre primele tari din Europa care au impus izolarea, de la 13 martie, si numara 800 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus si 38 de decese inregistrate.

Potrivit autoritatilor, un varf al pandemiei este asteptat dupa Paste, la sfarsitul lui aprilie.

Situatia cazurilor de COVID-19 in tarile vecine Romaniei. Bulgaria incepe testarea in masa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bulgaria inchide Sofia Paste , #Bulgaria
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Ce mult seamana cu situatia din Romania....ce mult!!!