Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Berlin: Lumea da vina instant pe refugiati, insa violenta nu are nici patrie, nici religie

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 12:07
3682 citiri
Berlin: Lumea da vina instant pe refugiati, insa violenta nu are nici patrie, nici religie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Abominabil: un tanar loveste fara niciun motiv o femeie in spate, impingand-o pe scarile metroului din Berlin. Dupa acest gest, barbatul isi vede linistit de treaba, la fel cum face si un amic al acestuia, care isi ridica berea de pe scari. Ambii privesc nepasatori femeia intinsa pe scari si chinuita de dureri.

Materialul video surprins de camerele de supraveghere a fost distribuit masiv pe retelele de socializare. Pe blogurile de limba engleza, in forumurile virtuale de discutii sau in presa de scandal din Croatia si Bulgaria, s-a afirmat, cu prompta certitudine, ca ambii barbati din filmare ar fi "refugiati", "migranti", respectiv "musulmani". Subtitlul era, de obicei, acesta: "La asta duce politica bratelor deschise promovata de Merkel!"

Inca nu stim cine este autorul violentei. Insa amicul sau, cel cu sticla de bere, se pare ca este bulgar, deci cetatean al Uniunii Europene, conform informatiilor livrate de procurorii germani. Faptasul insusi ar putea proveni si el tot din sud-estul Europei, mai spun autoritatile locale. Acest amanunt nu are nicio importanta.

Indiferent daca el este german, bulgar, islandez sau refugiat, fapta sa odioasa trebuie sa ne puna pe ganduri, scrie intr-un editorial Alexander Andreev, seful redactiei bulgare a Deutsche Welle.

In primul rand, sa ne gandim cu mai mare atentie la avalansa de stiri false si pseudo-adevaruri care ne sufoca pe retelele de socializare. Aceste asa-zise stiri, de cele mai multe ori otravite cu propaganda, sunt distribuite si reproduse de milioane de ori.

Scopul lor nu este decat de a profita de pe urma prejudecatilor si spaimelor pe care le au oamenii. "Violente in Germania? A fost un refugiat, e clar!" - cam asa suna postarile din mediul virtual in ultima vreme.

In al doilea rand, inainte de a arata cu degetul inspre cineva si a-l cataloga drept infractor, n-ar strica sa ne gandim un pic la mandrul si confortabilul "noi", in apropierea caruia se gasesc deopotriva raufacatori si alte categorii de persoane care ne fac de rusine.

De pilda, chiar imaginile cu bulgarul care, in loc sa se ingrijeasca de femeia ranita, isi vede mai departe de sticla sa de bere, ar trebui sa-i puna mai degraba pe ganduri pe bulgari, in loc de a-i face sa justifice isteria antimusulmana.

Violenta nu are nici patrie, nici religie. "Patria" ei este omul, iar "religia" ei, ura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#violenta patrie religie, #femeie impinsa metrou Berlin , #Bulgaria