Bulgaria ar putea interzice total fumatul in locurile publice

Joi, 16 Februarie 2012, ora 11:17
985 citiri
Bulgaria ar putea interzice total fumatul in locurile publice

Fumatul in locurile publice din Bulgaria ar putea fi interzis total dupa ce Comisia de Sanatate din Parlamentul de la Sofia a votat in unanimitate ca aceasta propunere sa intre in vigoare de la 1 iunie.

"Este unul dintre cazurile rare in care membrii Parlamentului au votat in calitate de oameni si de experti si nu ca membri ai unui anumit partid", a declarat ministrul bulgar al Sanatatii, Stefan Konstantinov, citat de agentia de presa bulgara Novinite in editia electronica de joi.

Primarul Budapestei interzice fumatul in statiile de autobuz

Parlamentarii bulgari au votat interzicerea totala a fumatului in spatiul public dupa ce Guvernul de la Sofia a facut o propunere oficiala in acest sens, cu intrare in vigoare de la inceputul lunii iunie a acestui an.

Interzicerea fumatului in locurile publice din Bulgaria ar fi trebuit sa intre din vigoare inca din anul 2010, insa guvernantii au hotarat sa amane aceasta masura, motivand ca ar putea afecta turismul.

China interzice fumatul in locuri publice

Conform ultimelor date, aproximativ 39% dintre bulgari sunt fumatori, iar un procent de 60% s-au declarat in favoarea introducerii interdictiei de a fuma in spatiile publice inchise.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...