Certificate verzi doar pe baza unui test de anticorpi în Bulgaria

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 17:36
3135 citiri
Certificate verzi doar pe baza unui test de anticorpi în Bulgaria
Acest document este valabil numai pe teritoriul Bulgariei, pe o perioadă de 90 de zile FOTO Pixabay

Autoritățile din Bulgaria au anunțat marți, 9 noiembrie, că urmează să emită ”certificate verzi”, în urma unui test cu prvire la anticorpi.

Totul se va întâmpla începând de joi -, a anunţat marţi ministrul bulgar al Sănătăţii Stoiko Kaţarov, relatează site-ul novinite.com.

Aceste certificate se eliberează persoanelor care au suferit de un covid-19 asimptomatic sau care s-au testat cu un test de la farmacie cu privire la anticorpi IGg (imunoglobulina G).

Certificatul urmează să fie eliberat prin intermediul istemului Naţional de Informaţii Sanitare.

”Cerinţa este să se efectueze un test de laborator, iar în cazul în care valorile depăşesc nivelul stabilit de către experţi o persoană poate primi un certificat valabil 90 de zile”, a anunţat Kaţarov.

Acest document este valabil numai pe teritoriul Bulgariei, pe o perioadă de 90 de zile, precizează novinite.com.

Rezultatul testului de laborator are un număr de referinţă, pe care persoanele testate îl vor putea introduce în sistem şi primi certificatul, potrivit aceleiaşi surse.

”Scopul este (ca acest certificat) să fie deţinut de către persoane care sunt relativ bine protejate de următoarea infecţie cu (noul) coronavirus. Asta înseamnă că oamenii nu doar s-au îmbolnăvit, ci îmbolnăvindu-se sunt protejaţi”, declară un virusolog, profesoara Radka Argirova.

Ministerul bulgar al Sănătăţii recomandă ca membrii comisiilor secţiilor de votare, observatorii şi avocaţii să deţină ”certificate verzi” în cursul alegerilor de duminică, a anunţat Kaţarov.

Ministrul bulgar al Sănătăţii a anunţat că s-a întâlnit luni cu membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au refuzat aceste certificate.

El a precizat că, în urma acestui refuz, la alegeri urmează să se respecte prevederi cu privire la dezinfectare, ventilare şi respectarea distanţei sociale, iar deţinerea ”certificatelor verzi” rămâne doar o recomandare.

Ministerul bulgar al Sănătăţii s-a angajat să furnizeze teste gratuite, în cazul în care CEC se răzgândeşte cu privire la aceste ”certificate verzi”.

Eveniment Quarterly Report

Ministrul bulgar al transporturilor: „Problema cerealelor din Ucraina e alimentată de propaganda rusă”
Ministrul bulgar al transporturilor: „Problema cerealelor din Ucraina e alimentată de propaganda rusă”
Ministrul bulgar al transporturilor, Gheorghi Gvozdeikov, citat de publicația Mediapool, consideră că „problema cerealelor din Ucraina e alimentată de propaganda rusă”. „Nu avem nimic de...
Alertă MAE: protestele din Bulgaria vor conduce la blocarea circulației, inclusiv în zonele de frontieră
Alertă MAE: protestele din Bulgaria vor conduce la blocarea circulației, inclusiv în zonele de frontieră
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, începând cu data de 18 septembrie...
#Bulgaria, #certificat verde digital, #certificat covid, #test anticorpi COVID , #Bulgaria