Ziare.com

Bulgaria incepe constructia unui drum expres in continuarea podului Calafat - Vidin

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 22:11

   

Bulgaria incepe constructia unui drum expres in continuarea podului Calafat - Vidin
Bugaria a demarat proiectul de executie al unui drum expres, care va lega Podul Calafat - Vidin de orasul Botevgrad, unde se va intersecta cu Autostrada A2 Hemus. Deocamdata, autoritatile din tara vecina au demarat faza I a proiectului, ce consta in construirea a doua sectiuni din acest drum.

Cele doua sectiuni sunt cuprinse intre Ruzintsi si Montana, cu o lungime de 40,3 kilometri, respectiv intre Montana si Vratsa, cu o lungime de 28,7 kilometri.

Cei 69 de kilometri de drum expres vor avea aproape caracteristicile unei autostrazi, intregul sector fiind proiectat pentru o viteza de 120 km/ora si o latime a drumului de doua benzi pe sens, a cate 3,75 metri fiecare. Ofertele sunt asteptate pana pe 4 ianuarie, ora 17.00, urmand a fi deschise pe 15 ianuarie, ora 12.30.

Drumul expres Vidin - Botevgrad face parte din sectorul sudic al Coridorului IV Paneuropean, care ar trebui sa continue si cu o autostrada intre Calafat si Lugoj, respectiv intre Sofia si Salonic (Grecia) si intre Sofia si Istanbul. Lucrarile la Podul Calafat - Vidin sunt aproape de finalizare, iar deschiderea circulatiei pe acesta se va face in mai 2013.

Sursa: rNews

Articol citit de 2778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Exceptional!!! E sigura si singura noastră sansă de conectare a zo

nei economicea Ţării la sistemul autostradal European, Bulgarii făcand-o inaintea noastră prin conectarea la autostrada Nis-Beograd!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor