Cum se camufleaza rezultatele prezidentialelor in Bulgaria: buletine meteo si meciuri

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 20:07
3474 citiri
Cum se camufleaza rezultatele prezidentialelor in Bulgaria: buletine meteo si meciuri
Foto: Ria Novosti

Temperaturile din Bulgaria au atins, la sfarsit de octombrie, valori de pana la 60 de grade. Nu este vorba de vreun fenomen meteorologic straniu, ci de modul in care presa bulgara a publicat "camuflat" rezultatele partiale ale alegerilor prezidentiale si locale.

Media de la Sofia nu s-a dezmintit nici la doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale si locale si a incalcat interdictia divulgarii rezultatelor partiale de la exit-polluri, potrivit Novinite.

In mod normal, temperaturile in Sofia nu depasesc 13-14 grade in aceasta perioada. Fiind zi de alegeri insa, duminica a fost o exceptie. Agentia BGNES a ocolit interdictia de a difuza in timpul scrutinului proiectii ale rezultatelor. Jurnalistii au prezentat un fals buletin meteo, cu temperaturi cel putin dubioase.

Jurnalistii au raportat, la amiaza, temperatura de langa sediul partidului de guvernamant, GERB, care atinsese o valoare stranie de 56 de grade. De asemenea, potrivit acestui buletin meteorologic, langa sediul Partidului Socialist se inregistrau 42,5 grade.

Nu e vorba de un weekend canicular. Descifrate, aceste date arata ca Rosen Plevneliev, candidatul la presedintie din partea GERB, avea aproape 60% din voturi, in timp ce contracandidatul socialist, Ivailo Kalfin, se afla... in zona mult mai rece.

Si pentru ca asa-zisa informare meteorologica sa fie completa, jurnalistii de la BGNES au transmis si viteza vantului - 25 de metri pe secunda. Adica rata de participare la vot pana la ora respectiva.

Alegeri prezidentiale in Bulgaria: S-au deschis urnele pentru al doilea tur

Si postul de radio Darik a folosit o metoda inedita pentru a divulga rezultatele partiale ale scrutinului. Pretextul a fost un meci de fotbal, iar rezultatele falsului meci erau naucitoare chiar si pentru cei mai talentati sportivi: 57 la 43.

La primul tur de scrutin, popularul post de radio a folosit pretextul unui clasament muzical pentru a transmite codificat rezultate, insa comisia electorala centrala i-a interzis sa mai foloseasca acest truc.

Creativi au fost si jurnalistii de la cotidianul Dnevnik, care au gasit o metoda inedita pentru a camufla rezultatele. Acestia au publicat o banda de desene animate, cu oameni mascati si o inscriptie corespunzand alegerilor prezidentiale si respectiv locale.

Primele rezultate ale exit-pollurilor vor fi difuzate oficial si necriptat dupa inchiderea urnelor, la ora 19.00. Primele rezultate oficiale partiale sunt asteptate luni dimineata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri prezidentiale Bulgaria, #alegeri camuflate Bulgaria, #buletin meteo rezultate alegeri , #Bulgaria