Germania va ridica restrictiile pe piata muncii pentru bulgari

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 19:31
1141 citiri
Germania va ridica restrictiile pe piata muncii pentru bulgari
Foto: arhiva

Germania va ridica restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii din Bulgaria pe o durata de sase luni pe an, permitand cu precadere angajarea muncitorilor sezonieri.

Anuntul a fost facut duminica de catre ministrul bulgar pentru afaceri sociale, Totiu Mladenov, citat de Sofia News Agency.

Si reprezentantul etnicilor germani in Parlamentul Romaniei, deputatul Ovidiu Gant, spunea in luna mai, intr-un interviu acordat Deutsche Welle, ca are semnale ca Germania si-ar putea deschide in curand piata muncii pentru romani.

Bulgaria si-a reiterat recent apelul de a deschide piata muncii adresat celor zece tari UE care inca impun restrictii muncitorilor romani si bulgari.

Politicienii bulgari au spus in repetate randuri ca nu se asteapta ca toate tarile sa ridice simultan restrictiile, dar scopul lor este de a atrage atentia publica asupra acestei chestiuni si a spori presiunea asupra acestor state de a face acest pas inainte de 2011.

Restrictiile pot fi mentinute inca doi ani, pana in 2013, daca aceste tari dovedesc ca prezenta muncitorilor romani si bulgari constituie o povara pentru pietele interne ale muncii.

Belgia este una dintre cele zece state membre UE care au mentinut restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari. Marea Britanie, Germania si Austria au mentinut, de asemenea, restrictiile pentru romani si bulgari, in ciuda unei recomandari a Comisiei Europene de a fi ridicate. Bulgarii si romanii au nevoie de un permis de munca pentru a putea avea o slujba in Irlanda.

Celelalte state membre care au notificat Comisia Europeana in legatura cu decizia lor de a continua sa aplice restrictii pe piata muncii dupa 1 ianuarie 2009 sunt Italia, Franta (restrictii partiale), Luxemburg, Malta si Olanda.

Comisia Europeana si Parlamentul European pot face doar recomandari statelor membre de a-si deschide piata muncii pentru romani si bulgari, decizia finala apartine guvernelor nationale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#muncitori bulgari Germani, #muncitori romani Germania , #Bulgaria