Ziare.com

Ministrul de Interne austriac sprijina intrarea Romaniei in spatiul Schengen

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 08:57

   

Ministrul de Interne austriac sprijina intrarea Romaniei in spatiul Schengen
Ministrul austriac de Interne, Maria Fekter, a reafirmat, miercuri, la Bruxelles, sustinerea Austriei fata de Romania si Bulgaria, ca ambele tari sa adere la spatiul Schengen in 2011.

Ministrul Fekter are in vedere eliminarea controalelor la frontiera pentru cetatenii romani si bulgari si considera ca masura ar putea fi aplicata din martie anul viitor, chiar daca Franta si Germania si-au manifestat preocuparea fata de aceasta propunere.

Pentru Romania, aderarea la Schengen este o prioritare de varf in politica externa a tarii, a declarat secretarul de stat in Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, care participa la reuniunea de la Bruxelles.

"Am facut toate eforturile necesare pentru a ne conforma cerintelor Schengen cu prioritate", a spus acesta.

Decizia Schengen nu poate fi legata de alte subiecte din UE, cum ar fi cel ridicat de guvernul francez privind romii din cele doua tari, comenteaza APA.

Pe agenda intalnirii figureaza probleme privind securitatea cetatenilor din tarile membre, coordonarea la nivelul Uniunii Europene, respectiv modalitati pentru o conlucrare mai stransa a "Forumului Salzburg" cu Parlamentul European, noile mecanisme propuse pentru evaluarea Schengen, stadiul actual privind SIS II, Sistemul European Comun de Azil, precum si siguranta traficului rutier.

Ministrul roman al Administratiei si Internelor, Traian Igas, va prezenta stadiul procesului de pregatire a Romaniei pentru intrarea in Spatiul Schengen, progresele inregistrate, precum si etapele care vor fi parcurse conform calendarului de aderare, potrivit paginii web a MAI.

Romania, pregatita sa adere la Schengen

Ministrul Fekter a aratat ca Romania si Bulgaria sunt pregatite sa adere la Schengen, chiar daca mai au de rezolvat probleme privind coruptia.

"Cele doua tari trebuie sa faca eforturi mai mari in lupta impotriva coruptiei, insa nu am nici o indoiala ca acestea au ajuns la standarde ridicate durabile si sunt foarte bine pregatite sa adere la Schengen. De asemenea, nu exista nici un dubiu in ceea ce priveste faptul ca Austria va evalua foarte strict gradul de pregatire al celor doua tari", a declarat Maria Fekter.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Schon dank Osterreich

Schon dank, Frau Ministerin Fekter!

 

asa o fi daca doamna zice,...

dar alta poza nu i-ati gasit? Parca vrea ceva,....parca zice "0".....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor