Premierul Bulgariei anunta oficial numele suspectului in cazul jurnalistei ucise: Nu a fost o crima premeditata

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 10:25
10709 citiri
Premierul Bulgariei anunta oficial numele suspectului in cazul jurnalistei ucise: Nu a fost o crima premeditata
Foto: Twitter / Ruslan Trad

Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, procurorul-sef Sotir Tsatsarov si ministrul de Interne, Mladen Marinov, au sustinut miercuri o conferinta de presa in care au oferit informatii despre ancheta in cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova. Concluzia: nu este vorba despre o crima cu premeditare.

Premierul bulgar a confirmat ca suspectul retinut in Germania este Severin Krasimirov, un tanar de 21 de ani.

"Exista un barbat arestat pentru crima. Numele lui este Severin Krasimirov si are 21 de ani. A fost urmarit in trei orase din Germania. ADN-ul lui a fost gasit la locul crimei", a informat miercuri prim-ministrul Borissov.

Premierul a mai spus ca nu este o crima care a fost "comandata", iar Bulgaria a avut intotdeauna o presa libera.

Totodata, el si-a exprimat dezamagirea fata de relatarile din presa internationala in ce priveste uciderea jurnalistei, afirmand ca bulgarii au din nou o reputatie proasta, Bulgaria alaturandu-se Maltei si Slovaciei, tari in care au fost ucisi jurnalisti de investigatie, iar presa internationala scrie despre acest lucru.

"Citesc lucruri ingrozitoare de trei zile", a precizat Borissov.

Si procurorul sef al Bulgariei a indicat ca uciderea jurnalistei nu a fost premeditata, ci a fost vorba despre o agresiune sexuala aleatorie. "Criminalul a vazut-o si a urmarit-o pe jurnalista si, fiind boxer, a batut-o cu putere dupa ce a violat-o. Krasimirov va fi extradat, fiind emis un mandat european de arestare in acest sens, insa prima oara va fi adus in fata unei instante germane", a declarat Sotir Tsatsarov.

Si ministrul bulgar de Interne a precizat ca nu este vorba despre o crima cu premeditare. Acesta a afirmat ca suspectul era beat si urmarea femei care faceau jogging pe malul Dunarii.

Politia ar fi gasit sangele victimei pe hainele sale, conform unor surse citate de nova.bg.

Potrivit unor informatii, barbatul a fugit din Bulgaria pe 7 octombrie pentru a se ascunde in Germania, la mama sa si tatal sau vitreg, in Stade, un oras situat in apropiere de Hamburg.

O echipa a postului NOVA a stat de vorba cu vecinii sai, care au declarat ca sunt la curent cu investigatia politiei. Barbatul ar fi fugit in Germania la sfatul rudelor, dupa ce le-a spus ce s-a intamplat. El a fost detectat de politie pe camerele de supraveghere din zona unde Marinova a fost ucisa sambata.

Barbatul a fost identificat in baza probelor ADN gasite la locul crimei, pe malul Dunarii, la Ruse.

Site-ul bulgar noteaza ca probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100 la suta cu cele ale suspectului retinut in Germania.

Victoria Marinova, prezentatoare TV si director administrativ la postul regional TVN, a fost violata si ucisa, cadavrul sau fiind gasit aproape de malul Dunarii, la Ruse, a anuntat duminica politia bulgara.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#jurnalista ucisa Bulgaria, #detalii crima jurnalista Bulgaria , #Bulgaria