Punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia, blocate - iata rutele alternative

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 14:37
5612 citiri
Punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia, blocate - iata rutele alternative
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, sambata, ca punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia sunt blocate, turistii si transportatorii fiind sfatuiti sa foloseasca rutele alternative, prin Macedonia.

De vineri nu se mai poate trece prin niciun punct de trecere a frontierei dintre cele doua tari, iar mii de masini sunt blocate de sase zile de o parte si de alta a granitei dintre Grecia si Bulgaria.

MAE informeaza cetatenii care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinatia Grecia asupra faptului ca situatia la trecerea punctelor de frontiera dintre Bulgaria si Grecia s-a agravat, in conditiile in care acestea sunt blocate in totalitate in ambele sensuri, pe durata nedeterminata, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Autoritatile bulgare au recomandat turistilor evitarea traversarii tuturor punctelor de frontiera cu Grecia si utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizand ca prin punctele de frontiera Кulata -Promahonas, Ilinden - Еxochi, Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion, Zlatograd - Тhermes, Ivailovgrad - Ciprinos si Макаzа-Nimfea, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

Granita bulgaro-elena, blocata complet de protestatari: Nicio masina nu mai trece

In partea bulgara, cozile de masini sunt lungi de 15 kilometri, in timp ce pe teritoriul Greciei acestea ajung si la 30 kilometri. Crucea Rosie bulgara si voluntari distribuie hrana si apa oamenilor blocati in vami, relateaza Digi 24.

"Sunt blocat de luni, de la ora 4:00. Este coada cam la 43 de kilometri distanta de unde sunt eu. Nu am primit nicio veste, nu am primit nimic. A mai fost consulul la noi, mai vine, mai aduce cate o sticla de apa. Nu stie nimeni nimic cand se da drumul, ne tin aici ca pe niste caini. Am mai fost pe jos, am mers pe jos, am mers cinci kilometri si ceva pana in partea cealalta, in Bulgaria, si am mai facut cumparaturi. Sunt si acum autocare in Bulgaria blocate. Au stat vreo trei zile copii mici, femei. E blocat tot, pur si simplu totul este blocat", a povestit un sofer roman prins in blocaj.

De asemenea, MAE, prin Ambasada Romaniei la Skopje, a facut demersuri sustinute pe langa autoritatile Republicii Macedonia pentru identificarea unei solutii care sa permita transportatorilor romani blocati la frontiera dintre Republica Elena si Bulgaria accesul la o ruta ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

Autoritatile Republicii Macedonia au instituit o procedura care ofera posibilitatea eliberarii in regim de urgenta a autorizatiei de tranzit necesare, direct in punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De solutia specificata vor putea beneficia toti transportatorii romani de marfuri ale caror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgara.

Atat ambasadorul Romaniei la Atena, cat si consulul general al Romaniei la Salonic se afla la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenta la fata locului soferilor de cetatenie romana.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#trafic blocat frontiera Bulgaria, #MAE rute ocolitoare Bulgaria Grecia , #Bulgaria
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5