Ziare.com

Romania si Bulgaria s-au saturat de amanari in Schengen: Nu e corect, nu meritam acest lucru!

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 17:33

   

Romania si Bulgaria s-au saturat de amanari in Schengen: Nu e corect, nu meritam acest lucru!
Presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a declarat, vineri, in cadrul conferintei comune cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, ca "suntem deja in linie dreapta si nu asteapta o amanare continua, pentru ca nu e corect si nu meritam acest lucru".

Reprezentantul presei bulgare a intrebat in cadrul conferintei de presa comune a celor doi sefi de stat daca rapoartele critice ale Bruxelles-ului pot impiedica aderarea Bulgariei la Schengen.

"Noi spunem in mod cert ca indeplinim criteriile. Comisia Europeana spune, de asemenea, acelasi lucru si Parlamentul European a confirmat asta", a spus presedintele Bulgariei, Plevneliev.

El a mentionat ca "granita bulgara cu Turcia este una dintre cele mai incarcate".

"Avem rezultate semnificative, mult mai bune ca granita externa a Uniunii Europene decat multe alte state membre ale UE. Tara este dotata si isi face treaba, la frontiera. Nu asteptam si nu suntem de acord sa existe o legatura intre Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV, nr) si parteneriatul Schengen. Este vorba despre doua instrumente diferite, nu au nimic in comun", a mai mentionat presedintele Bulgariei.

El a tinut sa mai afirme ca "regreta ca exista cateva state europene care conditioneaza aceste lucruri".

"Nu este corect, si avem convingerea ca Parlamentul European a oferit o directie clara. Schengen este Schengen, MCV este MCV. Comisia Europeana este un partener bun, in ceea ce priveste Schengen. A venit vremea sa existe o corectitudine in acest sens, dupa cum s-a intamplat si cu alte state, de aceea, anul acesta noi ne vom unifica, din nou, eforturile. Suntem deja in linie dreapta, si nu astept o amanare continua pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Nu este corect si nu meritam asta. Suntem gata si a venit deja timpul sa se ia aceatsa decizie", a mai spus presedintele Bulgariei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Autorule, vrei sa zici,

transportatorii romani si bulgari s-au saturat...
Romania si Bulgaria, adica conducatorii lor, nu vor asta. La noi cartile erau facute: urma sa se desfiinteze frontiera de sud. A venit Ponta si s-a dat *** treaba... controale la intrare si iesire, spagi etc...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor