Vladimir Putin tinteste Bulgaria cu o strategie noua: ce plan foloseste presedintele Rusiei

Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:07
10793 citiri
Vladimir Putin tinteste Bulgaria cu o strategie noua: ce plan foloseste presedintele Rusiei
Foto: Kremlin

Dupa ce a lasat Ucraina fara Crimeea si a tot dat tarcoale R.Moldova, Vladimir Putin a pus ochii pe inca o tara vecina cu Romania si de aceasta data adopta un plan diferit.

Este vorba despre Bulgaria, potrivit unui editorial semnat in Wall Street Journal de Gary Macdougal, co-presedintele fundatiei America pentru Bulgaria, un organism ce militeaza pentru independenta vecinilor nostri.

Autorul articolului afirma ca pericolul ce pandeste Bulgaria este unul real, drept dovada stand un mesaj pe care presedintele Rosen Plevneliev l-a transmis fundatiei, in care se facea referire la un "cal troian" ascuns de Moscova la sud de Dunare.

Gary Macdougal mentioneaza ca acest "cal troian" ar fi reprezentat de diverse organizatii din Bulgaria apropiate de Moscova, ce incearca sa-si numeasca oamenii in organisme internationale precum NATO, pentru a consolida pozitia lui Vladimir Putin si a avea acces la informatii.

Putin, declaratie transanta despre atacarea tarilor NATO de catre Rusia

Acesta ar fi, de fapt, noul plan al lui Putin, care si-a schimbat strategia si vrea Bulgaria fara sa mai foloseasca tancurile sau alte tipuri de armament, crede autorul articolului.

Acesta mai spune ca trecutul bulgarilor ii face sa reprezinte o tinta pentru Vladimir Putin. Bulgaria a fost cel mai loial aliat al Moscovei in Pactul de la Varsovia, iar varstnicii din aceasta tara continua sa vorbeasca limba rusa.

De altfel, foarte multi bulgari au o parere pozitiva despre Rusia, poate si pentru ca tara este dependenta de gazul rusesc. De altfel, s-a speculat ca Vladimir Putin ar fi sprijinit ecologistii din tara vecina pentru a alunga compania americana Chevron, in 2012.

Gary Macdougal spune ca a discutat despre problemele din Bulgaria si cu reprezentantii NATO, iar unul dintre liderii Aliantei i-ar fi transmis ca exista semne de ingrijorare.

"Un inalt lider NATO mi-a spus ca este ingrijorat ca Bulgaria va ajunge sub controlul Kremlinului. Ei stiu ca agresivul presedinte rus nu e nevoit intotdeauna sa trimita trupe cand vrea sa faca jocurile", a avertizat Macdougal.

Apoi, mai noteaza autorul, aliatii lui Vladimir Putin duc si un razboi prin intermediul mass-media, cu ajutorul careia incearca sa discrediteze liderii occidentali.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Vladimir Putin tinteste Bulgaria, #Vladimir Putin doreste Bulgaria, #Vladimir Putin interes Bulgaria , #Bulgaria