Barroso: Bulgaria si Romania ar fi suferit presiunile Rusiei daca nu ar fi intrat in UE

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 13:49

   

Barroso: Bulgaria si Romania ar fi suferit presiunile Rusiei daca nu ar fi intrat in UE
Intrarea Bulgariei si Romaniei in Uniunea Europeana in 2007 a fost cea mai buna decizie, astfel ramanand intr-o zona ferita de Rusia, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Alternativa ar fi fost, pentru aceste doua tari, ramanerea intr-o zona a nimanui sau aflata sub presiunea ruseasca, scrie Novinite.

"Imi dau seama ca existe multe lucruri gresite in aceste doua tari. De aceea noi le tinem sub o atenta observatie, prin intermediul cooperarii si a structurilor de supraveghere", a declarat Jose Manuel Barroso intr-un interviu pentru Berliner Zeitung.

"Care era alternativa? Sa lasi Bulgaria si Romania in tara nimanui? Sa devina instabile precum alte tari din afara Uniunii Europene? Imaginati-va ca Romania si Bulgaria nu ar fi membre UE in acest moment. Cel mai probabil ar fi fost sub o presiune puternica din partea Rusiei", a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Comentariile lui Barroso vin in contextul in care Ucraina, stat aflat la extremitatea estica a Uniunii Europene, se afla intr-o puternica criza declansata in 2013 tocmai de dorinta de asociere cu UE, dorinta care a intrat in conflict cu interesele Rusiei.Dupa ce presedintele Ianukovici a refuzat sa mai semneze acordul prin care Ucraina intra in fazele preliminare a asocierii la UE, protestele din Kiev au dus la caderea regimului sau, dar au declansat si interventia Rusiei, soldata cu anexarea Crimeii.

Alte acte care pot fi socotite mijloace de presiune din partea Rusiei sunt masarea de trupe rusesti la granita Ucrainei, majorarea pretului la gazele importate sau cererea retroactiva a unor facturi umflate pentru importul de gaz.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca nu intram in NATO,
incepeau rusii lipoveni si alte specii de rusnaci sa manifeste ca li se incalca drepturile. De UE nu se prea sperie Putin.
kid
rank 5
Ce "noroc" avem cu barrosu !
Noi dormim si el ne "apara" !..........cand ne-am trezit nu mai aveam cap........il "ascunsese" acest barros............sa vada daca-l gasim !..........Mars !
IN HOC SIGNO VINCES
rank 2
NATO, UE = terrorists!
Hang the terrorists!
razvanus
rank 5
Mai bine in UE, NATO decat in afara - is better in NATO, EU
Rusia face foarte bine pentru interesul lor. UE, NATO procedeaza foarte rau ca nu intra in Bugeac si Republica Moldova sa puna frontiera pe APA NISTRULUI. Rusia si rusofoni care NU vor sau nu pot sa se adapteze spatiului romanesc sa plece dincolo de NISTRU. Dar ma tem ca Rusia (care cucereste acum) profita de DEMOCRATIA si prostia europenilor sa ajunga pana la Prut si frontiera cu Romania si sa FURE din nou toata Republica Moldova.
MosGerila
rank 5
Europa nu are inca un sistem militar propriu.Ceea ce ii face pe rusi
sa se gandeasca de doua ori, in ceea ce ne priveste, este apartementa la NATO!
Europa aduce doar un sprijin politic, puternic cert, dar nu determinant pentru dorintele unui rasPutin modern.
geom
rank 2
De acord bre, Barroso
Da' spune-i si lui Basescu, ca el e sub presiune mare.
Bursucul
rank 1
Bine ca mi-am luat campiile,
si am plecat.Ca parca nu prea ma simteam confortabil sa ma tina ciocan asta sub observatie.Ca m-am cam saturat ca toti comunistii,si asta umbla pe la el prin tara cu drapelul rosu,ca si tradatorul nostru national,sa o faca pe dreptacii convinsi.Daca maine se scoala Lenin o luam iar de la capat si o sa-l vedeti pe saracul satului portughez astazi ajuns mare scula pe bascula ca o ia iar cu drapelul rosu prin sate sa faca societatea comunista perfecta.Au ajuns toti comunistii europeni sa ne tina sub supraveghere de tam..piti ce suntem ca nu dam cu ei,si cu ai nostri in primul rand,de pamant.Ca si absolventa echivalentului Stefan Gheorghiu de la Berlin ne invata si ne tine sub supraveghere.
Utilizator sters
@Bursucu: "Daca maine se scoala Lenin..."
Fi sigur ca are o sosie pe udeva, in cercurile inalte, mai inalte decat Barosso asta...
Ca NWO ce-o fi!?... Comunism la nivel mondial...
Numa' orbii nu vad!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor